Курка Самса
(покроковий рецепт з фото)
Для начинки самси зазвичай використовують жирну свинину або баранину. Але можна використовувати і більш дієтичне пташине м'ясо. Таку випічку можна взяти на перекус для дітей під час походу на природу.
Куряча начинка для азіатської самси: порежьте курятину и лук, додайте до них спеції. Розкачайте готове листкове тісто на однакові коржі, викладіть на них начинку, кінець кліпу. Викладіть самсу швами вниз на деко, змастіть збитим яйцем і посипте кунжутом. Випікайте протягом 30 хвилин. Подавайте на стіл в теплому вигляді. Смачного!
- Листкове тісто - 500 грам
- Куряче філе - 600 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Кмин - За смаком
- Кунжут - За смаком
- Сіль - За смаком
Приготуйте листкове тісто, або необхідно розморозити вже готове. У мене сьогодні другий варіант.
Порежьте курятину и лук, змішайте їх, додайте сіль і кмин.
Розділити тісто на частини, розкачайте. На середину коржа викладіть частина начинки.
Кінець кліпу тест, надайте пиріжку форму трикутника. Викладіть самсу швами вниз на змащене деко. Зверху змастіть збитим яйцем і посипте кунжутом. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте протягом півгодини. Подавайте на стіл в теплому вигляді.