Самса домашня
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках нового варіанту випічки зверніть увагу на цей рецепт, як приготувати самсу домашню з фаршем з курочки. Дуже апетитна закуска для гостей або ситний перекус протягом дня.
Це дуже простий варіант, як зробити самсу домашню з листкового тіста. Можливо, це не зовсім класичний рецепт, проте від цього страва не стає гірше. Таку самсу можна приготувати на швидку руку, а значить - вона припаде до смаку зайнятим господаркам.
- Куряче філе - 650 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Листкове тісто - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Яйце - 1 штука
1. Для приготування начинки необхідно вимити, обсушити і дрібно нарізати куряче філе (при бажанні можна використовувати і інше м'ясо). Очистити цибулину і теж подрібнити. Саме в такому варіанті, а не пропущеної через м'ясорубку, начинка буде неймовірно соковитою.
2. Додати сіль, перець, при бажанні - спеції за смаком. Все як слід перемішати.
3. Листкове тісто розкачати трохи на присипаної борошном поверхні. Нарізати на однакові квадрати. При бажанні в рецепті приготування самси домашньої можна використовувати бездріжджове тісто на кефірі.
4. Розкласти по центру начинку. Її повинно бути досить багато, але потрібно постаратися залишити сухими краю, щоб тісто добре заліпити.
5. Краї потрібно з'єднати трикутником.
6. Деко закрити папером для випічки, викласти туди самсу швами вниз.
7. Яйце трохи збити за допомогою вилочки.
8. За допомогою пензлика змастити тісто з усіх боків (для рум'яності). Доповнити цей простий рецепт самси домашньої можна дрібкою білого або чорного кунжуту.
9. Надіслати лист в розігріту духовку хвилин на 20-25. Як тільки верх добре підрум'яниться - страва готова. Перед подачею потрібно трохи остудити його, щоб не обпектися парою.