Рецепт Самса домашня фото

Самса домашня
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Тісто, Птах, Курка, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка

У пошуках нового варіанту випічки зверніть увагу на цей рецепт, як приготувати самсу домашню з фаршем з курочки. Дуже апетитна закуска для гостей або ситний перекус протягом дня.

Це дуже простий варіант, як зробити самсу домашню з листкового тіста. Можливо, це не зовсім класичний рецепт, проте від цього страва не стає гірше. Таку самсу можна приготувати на швидку руку, а значить - вона припаде до смаку зайнятим господаркам.

  • Куряче філе - 650 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Листкове тісто - 500 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Яйце - 1 штука
самса домашня - фото крок 1
1. Для приготування начинки необхідно вимити, обсушити і дрібно нарізати куряче філе (при бажанні можна використовувати і інше м'ясо). Очистити цибулину і теж подрібнити. Саме в такому варіанті, а не пропущеної через м'ясорубку, начинка буде неймовірно соковитою.
самса домашня - фото крок 2
2. Додати сіль, перець, при бажанні - спеції за смаком. Все як слід перемішати.
самса домашня - фото крок 3
3. Листкове тісто розкачати трохи на присипаної борошном поверхні. Нарізати на однакові квадрати. При бажанні в рецепті приготування самси домашньої можна використовувати бездріжджове тісто на кефірі.
самса домашня - фото крок 4
4. Розкласти по центру начинку. Її повинно бути досить багато, але потрібно постаратися залишити сухими краю, щоб тісто добре заліпити.
самса домашня - фото крок 5
5. Краї потрібно з'єднати трикутником.
самса домашня - фото крок 6
6. Деко закрити папером для випічки, викласти туди самсу швами вниз.
самса домашня - фото крок 7
7. Яйце трохи збити за допомогою вилочки.
самса домашня - фото крок 8
8. За допомогою пензлика змастити тісто з усіх боків (для рум'яності). Доповнити цей простий рецепт самси домашньої можна дрібкою білого або чорного кунжуту.
самса домашня - фото крок 9
9. Надіслати лист в розігріту духовку хвилин на 20-25. Як тільки верх добре підрум'яниться - страва готова. Перед подачею потрібно трохи остудити його, щоб не обпектися парою.

Схожі рецепти