Самса з курки
(покроковий рецепт з фото)
Легке смачне тісто і соковита ситна начинка - такі пиріжки чудово підійдуть для того, щоб перекусити ними на роботі, взяти в дорогу або просто для домашньої вечері. Приготувати їх не так і складно.
Смачні і соковиті трикутні пиріжки - СамГУ - готують у багатьох країнах. І в Середній Азії, і в Середземномор'ї. Найчастіше самсу готують з листкового тіста. Начинка в основному м'ясна, з великим кількість цибулі, який надає цим пиріжків соковитість. Рецепт приготування самси з курки зовсім простий, переконайтеся самі, приготувавши смачну самсу за цим рецептом.
- Тісто листкове - 500 грам
- Куряче філе - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Кунжут - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
Самсу будемо готувати з листкового тіста. Можна приготувати його самостійно, а можна використовувати покупне. Якщо тісто заморожене, дістаньте його заздалегідь, нехай відтане.
Начинка у нас - куряче філе, можна взяти курячі грудки, а можна філе з стегенець. Моєму й обсушуємо філе.
А потім нарізаємо дрібними кубиками.
Очистимо й наріжемо лук кубиками.
Змішаємо куряче філе з цибулею. Додамо сіль, перець і зіру. Ретельно перемішати.
Нарізаємо тісто на невеликі шматочки. Кожен шматочок розгортає в коржик діаметром приблизно 15 см.
Викладаємо в центр коржі приблизно столову ложку начинки.
І формуємо самсу. Защипуємо два краю до середини.
Потім защипувати залишилися краю коржі, формуючи таким чином трикутний пиріжок.
Перевертаємо швами вниз і злегка приминає-вирівнюємо.
Деко злегка змащуємо олією або застилає пергаментом, викладаємо на нього все пиріжки. Змащуємо збитим яйцем.
Також можна посипати насінням кунжуту, ставимо випікатися в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 30.
Готова самса буде красивого золотистого кольору.