Рецепт Самса з курки фото

Самса з курки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , Овочі , Птах , Курка , Куряче філе , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Легке смачне тісто і соковита ситна начинка - такі пиріжки чудово підійдуть для того, щоб перекусити ними на роботі, взяти в дорогу або просто для домашньої вечері. Приготувати їх не так і складно.

Опис приготування:

Смачні і соковиті трикутні пиріжки - СамГУ - готують у багатьох країнах. І в Середній Азії, і в Середземномор'ї. Найчастіше самсу готують з листкового тіста. Начинка в основному м'ясна, з великим кількість цибулі, який надає цим пиріжків соковитість. Рецепт приготування самси з курки зовсім простий, переконайтеся самі, приготувавши смачну самсу за цим рецептом.

  • Тісто листкове - 500 грам
  • Куряче філе - 500-600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Зіра - 0, 5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Кунжут - 1, 5 чайних ложки
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
самса з курки - фото крок 1
Самсу будемо готувати з листкового тіста. Можна приготувати його самостійно, а можна використовувати покупне. Якщо тісто заморожене, дістаньте його заздалегідь, нехай відтане.
самса з курки - фото крок 2
Начинка у нас - куряче філе, можна взяти курячі грудки, а можна філе з стегенець. Моєму й обсушуємо філе.
самса з курки - фото крок 3
А потім нарізаємо дрібними кубиками.
самса з курки - фото крок 4
Очистимо й наріжемо лук кубиками.
самса з курки - фото крок 5
Змішаємо куряче філе з цибулею. Додамо сіль, перець і зіру. Ретельно перемішати.
самса з курки - фото крок 6
Нарізаємо тісто на невеликі шматочки. Кожен шматочок розгортає в коржик діаметром приблизно 15 см.
самса з курки - фото крок 7
Викладаємо в центр коржі приблизно столову ложку начинки.
самса з курки - фото крок 8
І формуємо самсу. Защипуємо два краю до середини.
самса з курки - фото крок 9
Потім защипувати залишилися краю коржі, формуючи таким чином трикутний пиріжок.
самса з курки - фото крок 10
Перевертаємо швами вниз і злегка приминає-вирівнюємо.
самса з курки - фото крок 11
Деко злегка змащуємо олією або застилає пергаментом, викладаємо на нього все пиріжки. Змащуємо збитим яйцем.
самса з курки - фото крок 12
Також можна посипати насінням кунжуту, ставимо випікатися в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 30.
самса з курки - фото крок 13
Готова самса буде красивого золотистого кольору.

Схожі рецепти