Рецепт Сало засоленное фото

Сало засоленное
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Сало
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Для засолювання вибираємо шматочок сала з невеликими м'ясними прошарками. Засолювання можна зробити двома способами - розсіл або суха засолювання, ми сьогодні віддаємо перевагу другому варіанту.

Опис приготування:

Для засолювання сухим способом можна використовувати крім солі різні спеції: запашний перець, лавровий лист, часник, кмин - залежить від ваших уподобань.

Зберігати сало краще в морозильній камері, так його можна буде нарізати максимально тонко і подавати до столу в будь-який час. Відмінно сало поєднується з борщем або будь-яким гарячим блюдом. Рецепт простий і швидкий.

  • Сало - 500 грам (свіже
    )
  • Сіль - 400 грам
  • Лавровий лист - За смаком
  • Перець горошком - За смаком
  • Запашний перець - За смаком
сало засоленное - фото крок 1
Підготуйте сіль і хороший шматочок свіжого сала.
сало засоленное - фото крок 2
Після візьміть зручний контейнер, в якому буде солитися сало. Всипте в контейнер половину порції солі, додайте лаврушку і перці.
сало засоленное - фото крок 3
Переложите сало в контейнер.
сало засоленное - фото крок 4
Після засипте сало залишилася сіллю, далі можете додати часник, кмин, еще лавр. Натріть сало добре сіллю.
сало засоленное - фото крок 5
Прикрийте контейнер кришкою і відправте в холод на 2-3 дня. Через деякий час пробуйте сало на готовність.
сало засоленное - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти