Рецепт Сальтімбокка з курячого філе фото

Сальтімбокка з курячого філе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Субпродукти, Птах, Курка, Зелень, Куряче філе, Шинка
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Класичний рецепт приготування має на увазі використання телятини, однак її можна зробити з курячого філе. Вийде не менш смачно. Розповім, як приготувати сальтімбокка з курячого філе.

Сальтімбокка - це м'ясна страва, що представляє собою відбивну з курячого філе з листям шавлії і тонкими скибочками шинки. Якщо немає грошей на дорогу телятину, можна замінити її більш доступною курятиною. Для приготування куряче філе потрібно нарізати тонкими шматочками, викласти лист шавлії і покрити його тонким шинкою.

  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Куряче філе - 2 штуки
  • Шинка - 4 скибочки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Шавлія - 4 штуки
  • Розмарин сушений - 1 щіпка
сальтімбокка з курячого філе - фото крок 1
1. Вимийте куряче філе, розріжте його навпіл (уздовж) і витріть насухо, посипте сіллю і сушеним розмарином.
сальтімбокка з курячого філе - фото крок 2
2. На кожен шматочок викладіть тонкий скибочку шинки, а також листочок шавлії.
сальтімбокка з курячого філе - фото крок 3
3. Заколіть листочок за допомогою зубочистки разом з шинкою і натріть борошном з двох сторін.
сальтімбокка з курячого філе - фото крок 4
4. У сковороду викладіть шматочок вершкового масла і розтопіть його.
сальтімбокка з курячого філе - фото крок 5
5. Викладіть куряче філе на сковорідку і обсмажити спершу з одного боку (без шавлії), потім переверніть і обсмажте до готовності.
сальтімбокка з курячого філе - фото крок 6
6. Подавайте блюдо відразу після приготування.

Схожі рецепти