Сальтімбокка з курячого філе
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт приготування має на увазі використання телятини, однак її можна зробити з курячого філе. Вийде не менш смачно. Розповім, як приготувати сальтімбокка з курячого філе.
Сальтімбокка - це м'ясна страва, що представляє собою відбивну з курячого філе з листям шавлії і тонкими скибочками шинки. Якщо немає грошей на дорогу телятину, можна замінити її більш доступною курятиною. Для приготування куряче філе потрібно нарізати тонкими шматочками, викласти лист шавлії і покрити його тонким шинкою.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Куряче філе - 2 штуки
- Шинка - 4 скибочки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Шавлія - 4 штуки
- Розмарин сушений - 1 щіпка
1. Вимийте куряче філе, розріжте його навпіл (уздовж) і витріть насухо, посипте сіллю і сушеним розмарином.
2. На кожен шматочок викладіть тонкий скибочку шинки, а також листочок шавлії.
3. Заколіть листочок за допомогою зубочистки разом з шинкою і натріть борошном з двох сторін.
4. У сковороду викладіть шматочок вершкового масла і розтопіть його.
5. Викладіть куряче філе на сковорідку і обсмажити спершу з одного боку (без шавлії), потім переверніть і обсмажте до готовності.
6. Подавайте блюдо відразу після приготування.