«сальтімбокка» Римський
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
"сальтімбокка" - це м'ясна страва, яке часто подають в європейських ресторанах, особливо воно популярно в Італії. Завдяки технології приготування і соусу м'ясо виходить дуже ніжним і ароматним.
Опис приготування:
Якщо вам цікаво, як приготувати"сальтімбокка" Римський, то просто прочитайте цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як правильно зробити це італійське блюдо так, щоб всі ваші гості просто втратили дар язика. Вони обов'язково будуть просити добавки!
- Куряча грудка - 4 штуки
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Листя шавлії - 16 штук
- Пармська шинка - 8 скибочок
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Біле вино - 80 мілілітрів
- Бульйон м'ясний - 100 мілілітрів
- Свіжий крем - 4 Ст. Ложки
Насамперед підготуйте м'ясо. Якщо ви використовуєте куряче філе, то розріжте його на кілька шматочків вздовж. Потім вимийте і висушіть м'ясо. Злегка відбийте його молоточком. Присипте борошном з усіх боків.
Листочки шавлії гарненько промийте і викладіть на паперові рушники, щоб вони ввібрали вологу.
Шматочки м'яса посоліть і поперчіть. Покладіть на кожен шматочок по листку шавлії і загорніть все це в скибочку шинки пармської. Закріпіть вийшла"конструкцію" зубочисткою.
Візьміть сковорідку і поставте її на плиту, включивши середній вогонь. Покладіть на сковорідку шматочок вершкового масла і розтопіть його. Коли сковорода з маслом розігріється, викладіть на нього м'ясо в пармской шинці і обсмажуйте з двох сторін до рум'яної скоринки по п'ять хвилин.
Викладіть з сковороди м'ясо і влийте в неї бульйон і біле вино. Сковорідку після м'яса мити не потрібно. Доведіть масу до кипіння і трохи уварити. Dobavyte крем свіжі, сіль і poperčite. Полийте м'ясо соусом, подавайте з обсмаженими Ньок, оливками і в'яленими томатами.