Римський пиріг листковий
(покроковий рецепт з фото)
Листковий римський пиріг готується зі звичайних звичних нам млинців і з Римом, на жаль, нічого спільного не має. Але від цього смак страви не стає гірше. Обов'язково спробуйте цей пиріг!
Якщо вам цікаво, як приготувати римський пиріг листковий, то уважно прочитайте цей рецепт. Такий млинцевий пиріг зі згущеним молоком подобається практично всім ласунам. Особливої актуальності це блюдо набуває в період Масниці. Рекомендую спробувати! Смачно і просто - ідеально для буденного чаювання.
- Млинці - 12 штук
- Горіхи - 100 грам
- Згущене молоко - 400 мілілітрів
Для створення цього прекрасного солодкого страви вам знадобиться 12 вже готових млинчиків. Спекти їх зовсім нескладно. Також візьміть баночку згущеного молока. Якщо хочете, можете використовувати варене, тоді пиріг придбає приємний смак іриски.
Горіхи подрібнити в чаші блендера або пропустіть через м'ясорубку, щоб вони були перемелені якомога дрібніше. Ви можете використовувати найрізноманітніші горіхи, які вам подобаються, наприклад: волоські, лісові, кешью, мигдаль. Якщо у вас горіхи сирі, то перед використанням варто їх обсмажити на сухій сковорідці, щоб розкрити їх смак.
Візьміть неглибоке блюдо, діаметр якого трохи перевищує розмір млинчиків. Покладіть в нього один млинець, змастіть його зверху згущеним молоком.
Присипте млинець зі згущеним молоком рівномірно меленими горіхами.
Накрийте все зверху ще одним млинцем і повторіть процедуру знову. Робіть листковий пиріг крок за кроком, поки не закінчаться млинці. Готову страву відправте в холодильник, щоб воно просочилося. Наріжте пиріг і подавайте його, прикрасивши консервованими вишнями і свіжою м'ятою.