Салат з сухої морської капусти
(покроковий рецепт з фото)
Морська капуста - дуже корисний продукт для нашого організму. Вона містить багато йоду і вітамінів. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати салат з сухої морської капусти. Дуже рекомендую!
Такий салат можна знайти вже готовим в супермаркеті. Але навіщо переплачувати, коли можна приготувати все в короткий термін і своїми силами? Головне - дотримуватися всі пункти рецепта. Тоді все вийде в кращому виконанні!
- Суха морська капуста - 500 грам
- Морква - 400 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Суху морську капусту викладаємо в каструлю. Така капуста повинна мати білий наліт. Його лякатися не варто, це нормально.
Оскільки така капуста дуже ніжна, то варіння вона не вимагає. Тому досить просто замочити її в холодній воді на 15 хвилин. Потім промиваємо капусту в холодній воді протягом 3-5 хвилин, щоб крупинки піску не потрапляли на зуб.
Морквину натираємо на крупній тертці соломкою. Додаємо в капусту. Потім посипаємо салатик цукром, сіллю і спеціями за смаком. Часник рубаємо дрібно і додаємо в салат.
У салат додаємо трохи оцту за смаком. Заправляємо рослинною олією. Вимішуємо руками, щоб салат гарненько перемішався і просочився. Рекомендується перед вживанням дати страві настоятися протягом декількох годин. Можна залишити салат на ніч, так він стане ще смачніше. Смачного!