Салат з руколою і кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Це вишукане, смачне і гідне блюдо "високою" кухні. Розповім про рецепт, як приготувати салат з руколою і кальмарами, які я попередньо мариную і обсмажую на розпеченому грилі.
Сьогодні вибрав тільки один вид морепродуктів - це кальмари. Гарненько очищаю і промиваю їх, потім нарізаю шматочками і мариную, обсмажую кальмари на грилі (можна на сковороді). Рукколу можна замінити салатним листям. Заправку для салату готую на основі лимонного соку і оливкового масла.
- Кальмар - 3 штуки
- Рукола - 40 грам
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
1. Кальмари очистіть від шкірки, потім відріжте щупальця, видаліть нутрощі і гарненько вимийте.
2. Розріжте тушки на шматочки однакового розміру, витріть їх насухо серветками.
3. Перекладіть шматочки в миску і полийте оливковою олією (1 чайна ложка), залиште на 5 хвилин.
4. Розігрійте гриль, викладіть кальмари, притисніть їх і обсмажуйте кілька секунд, щоб вийшла гарна решітка.
5. Вимийте рукколу, викладіть її на плоску тарілку, викладіть кальмари. В іншій мисці змішайте оливкова олія, лимонний сік і цедру, полийте заправкою салат. Смачного!