Салат з помело і креветок
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний салат для новорічного святкового столу. Пікантні креветки і соковите помело стануть прекрасною закускою для вашої родини і гостей. Рекомендую рецепт!
Для приготування салату з помело і креветок намагайтеся використовувати стиглий і соковитий фрукт. Креветки підійдуть будь-які, попередньо ми їх відварити. Із зелені відмінно підходить кінза і м'ята. Причому м'ята особливо добре оттенит креветки і соковитість помело. Спеції можете використовувати будь-які на свій смак. Дивимося далі рецепт.
- Грейпфрут - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Креветки - 20 штук
- Кешью - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Рибний соус - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Перець чилі - За смаком
У підсоленій воді відваріть креветки. Просто доведіть до кипіння, злийте окріп, обіллєте холодною водою креветки, щоб припинити процес приготування.
Морквину очистіть і натріть на тертці (або тонко і довго поріжте). Найкраще це виходить зі спеціальною теркою, як на фото.
Помело очистіть і розділіть на дві частини.
Розділіть м'якоть на невеликі шматочки, можете порізати квадратиками по 2 см. Постарайтеся не видавлювати багато соку.
Відварені креветки почистіть, після цього їх також можна сполоснути водою.
Порубати кешью, але не дуже дрібно. Зелень промийте і поріжте. Якщо все-таки вирішили взяти перець чилі, поріжте його кружечками.
Поріжте креветки на шматочки по 1 см., не забудьте залишити пару цілих штук для прикраси. Змішайте в мисці помело з морквою, додайте креветки, горішки, зелень.
Приготуйте соус. Для цього змішайте всі інгредієнти для соусу. Якщо робите з фруктозою, почекайте, коли вона розчиниться. Тоненькою цівкою полийте салат по всій поверхні, ретельно перемішайте, потім дайте постояти від 15 до 30 хвилин. Сервіруйте в тарілках, попередньо отримавши з салату цілі креветки для прикраси. До речі, можете ще прикрасити листям руколи або іншою зеленню. Прикраса залежить вже від вашого смаку, настрою і приводу. Ви навіть можете подавати салат в самому помело (тільки для цього потрібно акуратно обрізати шкірку). Смачного!