Варення з помело
(покроковий рецепт з фото)
Варення з помело - рідкісний гість на наших столах, його готують тільки любителі різноманітності. Я пробувала його зовсім недавно - і воно мені дуже сподобалося:красиве, тонкого смаку і, звичайно, корисне!
Варення з помело можна зварити і з шкіркою, виходить теж надзвичайно смачно. Однак я в своєму рецепті розповім, як приготувати варення з помело звичайним способом, без шкірки. Як і будь-який цитрусовий фрукт, помело сповнений всяких корисних речовин, тому варення з помело можна вважати лікувальним. Тим більше - вариться воно недовго, отже більша частина корисних властивостей не знищується.
Рекомендую вам в сезон цитрусових обов'язково зварити варення з помело і здивувати своїх близьких. Успіхів!
- Грейпфрут - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Пектин - 1 штука (пакетик)
Очистити фрукт від шкірки.
Очистити часточки від плівок і насіння.
Зварити сироп і опустити шматочки помело, варити 30 хвилин, додати пектин.
Варення розкласти по банках і закатати.