Цукати з помело
(покроковий рецепт з фото)
Почався довгоочікуваний сезон помело! Мій улюблений цитрус. Але не викидайте його гіркі шкурки, з них виходять чудові цукати з помело.
Помело шкірки гіркого, ніж шкірка будь-якого іншого цитрусового фрукта. Тому, очистивши помело від шкірки, нарізаємо її товстою соломкою, заливаємо водою і залишаємо настоюватися на два дні! За цей час вийде вся гіркота. Періодично міняйте воду, рази три-чотири за два дні.
Через два дні в маленькій каструльці розтопіть в воді цукор, отримуватимемо сироп.
Викладаємо в отриманий цукровий сироп розмочені скоринки помело і ставимо на плиту. Доводимо цукати до кипіння, варимо в киплячій воді ще десять хвилин. А потім, відкривши кришку, випаровуємо всю воду на середньому вогні. На це піде близько години.
Після викладіть цукати з помело на деко або дошку, і сушіть протягом одного дня. Повірте, солодкі цукати висохнуть швидко. Перед подачею можете обваляти їх у цукровій пудрі або самому цукрі.
Смачна і незвичайна солодкість до чаю і кави!
- Грейпфрут - 1 штука
- Цукор - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка (для сиропу.)
Через два дні в маленькій каструльці розтопіть в воді цукор, отримуватимемо сироп.
Викладаємо в отриманий цукровий сироп розмочені скоринки помело і ставимо на плиту. Доводимо цукати до кипіння, варимо в киплячій воді ще десять хвилин. А потім, відкривши кришку, випаровуємо всю воду на середньому вогні. На це піде близько години.
Після викладіть цукати з помело на деко або дошку, і сушіть протягом одного дня. Повірте, солодкі цукати висохнуть швидко. Перед подачею можете обваляти їх у цукровій пудрі або самому цукрі.
Смачна і незвичайна солодкість до чаю і кави!