Рецепт Цукати з помело фото

Цукати з помело
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Грейпфрут , Фрукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік
Десерти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Почався довгоочікуваний сезон помело! Мій улюблений цитрус. Але не викидайте його гіркі шкурки, з них виходять чудові цукати з помело.

Опис приготування:

Помело шкірки гіркого, ніж шкірка будь-якого іншого цитрусового фрукта. Тому, очистивши помело від шкірки, нарізаємо її товстою соломкою, заливаємо водою і залишаємо настоюватися на два дні! За цей час вийде вся гіркота. Періодично міняйте воду, рази три-чотири за два дні.

Через два дні в маленькій каструльці розтопіть в воді цукор, отримуватимемо сироп.

Викладаємо в отриманий цукровий сироп розмочені скоринки помело і ставимо на плиту. Доводимо цукати до кипіння, варимо в киплячій воді ще десять хвилин. А потім, відкривши кришку, випаровуємо всю воду на середньому вогні. На це піде близько години.

Після викладіть цукати з помело на деко або дошку, і сушіть протягом одного дня. Повірте, солодкі цукати висохнуть швидко. Перед подачею можете обваляти їх у цукровій пудрі або самому цукрі.

Смачна і незвичайна солодкість до чаю і кави!

  • Грейпфрут - 1 штука
  • Цукор - 3 склянки
  • Вода - 1 Склянка (для сиропу.)
Помело шкірки гіркого, ніж шкірка будь-якого іншого цитрусового фрукта. Тому, очистивши помело від шкірки, нарізаємо її товстою соломкою, заливаємо водою і залишаємо настоюватися на два дні! За цей час вийде вся гіркота. Періодично міняйте воду, рази три-чотири за два дні.

Через два дні в маленькій каструльці розтопіть в воді цукор, отримуватимемо сироп.

Викладаємо в отриманий цукровий сироп розмочені скоринки помело і ставимо на плиту. Доводимо цукати до кипіння, варимо в киплячій воді ще десять хвилин. А потім, відкривши кришку, випаровуємо всю воду на середньому вогні. На це піде близько години.

Після викладіть цукати з помело на деко або дошку, і сушіть протягом одного дня. Повірте, солодкі цукати висохнуть швидко. Перед подачею можете обваляти їх у цукровій пудрі або самому цукрі.

Смачна і незвичайна солодкість до чаю і кави!

Схожі рецепти