Салат з персиками
(покроковий рецепт з фото)
Салат з персиками давно знаходиться в моєму топ-списку легких салатів. Це безпрограшний варіант легкої і оригінальної закуски. Головне - солодкі соковиті персики. Підходить він і сама дбає про фігуру.
Обожнюю легкі літні салати зі свіжими фруктами. Особливо - без майонезу і сметани. Зі свіжими соковитими персиками можна створити маленьке диво. Ми злегка модифікуємо традиційний італійський салат і створимо свій - Проте смачний. На приготування салату з персиками у вас піде чверть години. Якщо з якихось причин ви не любите (або чи не так) rukkolu, то її можна замінити вашим улюбленим салатним міксом. Оливкова олія краще використовувати Extra Virgin. А лимонний сік я на око відвалів з лимона.
Отже, як приготувати салат з персиками?
1. Персики промийте і просушіть. Розріжте наполовину, витягніть кісточку і наріжте невеликими шматочками. Якщо вам дозволяє можливість (ви перебуваєте на дачі або у вас є сковорода-гриль), часточки або половинки персиків злегка обсмажте. Хоча свіжі також підійдуть.
2. Рукколу промийте і акуратно промокніть паперовим рушником. Викладіть рукколу в тарілку, в якій будете подавати салат порційно.
3. Моцареллу порвіть довільно або наріжте пластами.
4. На рукколу викладіть персики і моцарелу. Перемішайте всі інгредієнти.
5. У мисочці змішайте лимонний сік, оливкова олія, перець і сіль. Смак оливкової олії можна зіпсувати салат. Тому використовуйте перевірений, ваше улюблене масло.
6. Отриманим соусом залийте салат і подавайте.
Смачного!
- Персики - 3 штуки
- Моцарелла - 200 грам
- Рукола - 100 грам
- Лимонний сік - 30-40 мілілітрів
- Оливкова олія - 40-50 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
Отже, як приготувати салат з персиками?
1. Персики промийте і просушіть. Розріжте наполовину, витягніть кісточку і наріжте невеликими шматочками. Якщо вам дозволяє можливість (ви перебуваєте на дачі або у вас є сковорода-гриль), часточки або половинки персиків злегка обсмажте. Хоча свіжі також підійдуть.
2. Рукколу промийте і акуратно промокніть паперовим рушником. Викладіть рукколу в тарілку, в якій будете подавати салат порційно.
3. Моцареллу порвіть довільно або наріжте пластами.
4. На рукколу викладіть персики і моцарелу. Перемішайте всі інгредієнти.
5. У мисочці змішайте лимонний сік, оливкова олія, перець і сіль. Смак оливкової олії можна зіпсувати салат. Тому використовуйте перевірений, ваше улюблене масло.
6. Отриманим соусом залийте салат і подавайте.
Смачного!