Рецепт Салат з печінкою тріски і кукурудзою фото

Салат з печінкою тріски і кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Зелень, Кукурудза, Печінка тріски
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Салати

Сьогодні на сніданок вирішила зробити по-швиденькому салатик. У вихідний день хочеться посидіти за столом всім разом довше. Ось, як приготувати салат з печінкою тріски і кукурудзою просто і смачно!

Печінка тріски завжди дуже жирна, тому, якщо у вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом і іншими органами, Будьте уважні. Не використовуйте масло з банки. Майонез в такому випадку краще теж не класти. Розітріть печінку з жовтками і використовуйте цю пасту замість соусу.

  • Печінка тріски - 150-200 грам
  • Кукурудза - 300 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Листя салату - 5 штук
  • Майонез - 150 грам
салат з печінкою тріски і кукурудзою - фото крок 1
Картоплю треба помити і відварити. Після цього почистіть його від шкірки. Нарізаємо картопля (дрібно або крупно - неважливо). Відкриваємо банку кукурудзи. Зливаємо з неї рідину. У миску кладемо тільки кукурудзу. Листя салату промиваємо та нарізаємо, або нащіпиваем руками на дрібні шматочки.
салат з печінкою тріски і кукурудзою - фото крок 2
Відварюємо яйця. Охолоджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. Дрібно рубаємо і скидаємо в миску до овочів. Відкриваємо банку майонезу, кладемо в овочі за смаком. Замість майонезу можна взяти сметану, змішати її з гірчицею і оцтом, а також підсолити і поперчити. Буде навіть краще. Розмішуємо овочі виделкою, розминаючи картопля.
салат з печінкою тріски і кукурудзою - фото крок 3
Відкриваємо банку з печінкою тріски. Вона дуже жирна, тому якщо ви не хочете обтяжувати салат, або злийте зайве масло, або зовсім не кладіть майонез. Можна цю баночку не використовувати всю, а тільки частину. Розминаємо печінку тески вилочкою, або нарізаємо її, вийнявши з банки.
салат з печінкою тріски і кукурудзою - фото крок 4
Перемішуємо всі інгредієнти в мисці, починаємо формувати салат. На тарілку викладаємо додаткові листя салату або будь-яку іншу зелень. Кладемо салат в формочку, утрамбовуємо і перевертаємо на тарілку. Все готово! Подавайте з хлібом і гарячими напоями.

Схожі рецепти