Салат з печінкою і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
З цим чудовим рецептом салату з печінкою і апельсинами ви зможете урізноманітнити своє меню вельми пікантним блюдом, яке відмінно конкурує з ресторанними шедеврами!
Якось спробувала подібний салат в ресторані, захотілося самій зробити. Для приготування салату з печінкою і апельсинами раджу використовувати курячу печінку - вона найніжніша, та й гірчить мало і готується швидко. Дивимося докладний рецепт.
- Печінка - 500 грам
- Вино біле - 100 мілілітрів
- Бальзамічний оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Італійські трави - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Джем апельсиновий - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 80 грам
- Сіль, перець - За смаком
Печінка помийте і висушіть.
Часник дрібно рубаємо.
Апельсини ріжемо часточками, товщиною по 0, 5 см.
На сковорідці розігріваємо олію оливкова і вершкове, обсмажуємо часточки з двох сторін, потім відкладаємо.
Печінка запаніруйте в борошні.
Обсмажуємо на тій же сковороді, що і апельсини (печінку просочиться їх соком). Коли печінка підрум'яниться з двох сторін, додаємо трави, сіль, перець і часник.
Також вливаємо вино, tusim, поки не випарується. Потім додаємо джем і бальзамічний оцет.
Останній етап:додаємо до печінки апельсини, готуємо ще хвилини 2. Даємо трохи охолонути і подаємо.
Ось і готовий салат з печінкою і апельсинами! Подавати можна окремо, прикрасивши зеленню, або з рисом. Смачного!
Ось і готовий салат з печінкою і апельсинами! Подавати можна окремо, прикрасивши зеленню, або з рисом. Смачного!