Салат з морськими гребінцями
(покроковий рецепт з фото)
На прилавках можна зустріти екзотичні продукти, але багато хто не знає, як і з чим їх можна зробити, від цього псують дорогий інгредієнт. Розповім, як приготувати салат з морськими гребінцями.
Морський гребінець - продукт делікатний і вважається делікатесом. Він дуже ніжний, з солодкуватим присмаком. Його обсмажую буквально по 30 секунд з кожної сторони. Він добре поєднується з іншими морепродуктами, фруктами і салатами. З нього готують супи, а також різні закуски.
- Морські гребінці - 140 грам
- Манго - 80 грам
- Грейпфрут - 1/4 штуки
- Мангове пюре - 45 грам
- Вапно - 1 штука
- Салат «радіккіо» - 35 грам
- Salat"Korn" - 75 грам
- Оливкова олія - 10 мілілітрів
- Вершки - 80 мілілітрів
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
1. Обидва види салату перекладаю в друшляк і промиваю під струменем холодної води, після цього залишаю, щоб стекла вода.
2. Манго мою і очищаю, потім нарізаю фрукт дрібними кубиками.
3. У каструлю наливаю вершки, відправляю на вогонь, відразу після закипання додаю мангове пюре і кубики манго, весь час помішують і готую 1-2 хвилини, за смаком солю і перчу.
4. Лайм ретельно мою, потім натираю з нього цедру за допомогою спеціальної терки (або звичайною дрібною).
5. У сотейник вичавлюю сік цілого фрукта і ретельно перемішую.
6. На тарілку викладаю висохлі листя салату, розподіляю їх.
7. Гребінці гарненько мою і витираю насухо паперовою серветкою, нарізаю їх невеликими шматочками. Сковороду з оливковою олією гарненько розігріваю, на розпечену поверхню викладаю гребінці, обсмажую їх протягом 1 хвилини, в самому кінці солю і перчу, додаю цедру.
8. Грейпфрут мою, поділяю на шматочки, знімаю білу плівку, нарізаю такими ж шматочками, як і манго. Поверх салату викладаю грейпфрут, гребінці і поливаю приготованим соусом.