Салат з квасолею і печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачний, ситний пісний салат, який легко зможе приготувати кожен з вас. Його можна подавати і в теплому, і в холодному вигляді. Яскравий насичений смак салату вразить вас і ваших домочадців.
Смачний і ситний салат, рецепт якого дуже стане в нагоді тим з вас, хто дотримується посту. Хоча салат дуже простий, він дуже корисний, адже про користь бобових знають все. Готується салат легко, але не дуже швидко: щоб зварити квасоля, знадобиться час. Але процес можна прискорити, використавши консервовану квасолю. Ну от і все, тепер ви знаєте, як приготувати смачний салат з квасолею і печерицями.
- Квасоля суха - 180-200 грам (або консервована - 300 г)
- Печериці - 250-300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Житній хліб - 3 скибочки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Рослинна олія - 6-7 Ст. Ложок (для заправки - 2 ложки, інше - для обжарки)
- Яблучний оцет - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Квасолю замочити на ніч, а потім відварити до готовності. Чи не солимо!
Скибочки хліба нарізаємо на невеликі кубики. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо хліб.
Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо на рослинному маслі до готовності моркви.
Гриби нарізаємо і обсмажуємо до випаровування рідини.
Додаємо до грибів подрібнений часник і обсмажуємо ще приблизно хвилину.
А тепер змішаємо всі інгредієнти, крім обсмаженого хліба. Додамо сіль, перець, яблучний оцет, масло і перемішаємо. Сухарики додамо перед подачею до столу.