Рецепт Салат з квасолею і печерицями фото

Салат з квасолею і печерицями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Гриби , Морква , Цибуля , Печериці , Сухарики
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Неймовірно смачний, ситний пісний салат, який легко зможе приготувати кожен з вас. Його можна подавати і в теплому, і в холодному вигляді. Яскравий насичений смак салату вразить вас і ваших домочадців.

Опис приготування:

Смачний і ситний салат, рецепт якого дуже стане в нагоді тим з вас, хто дотримується посту. Хоча салат дуже простий, він дуже корисний, адже про користь бобових знають все. Готується салат легко, але не дуже швидко: щоб зварити квасоля, знадобиться час. Але процес можна прискорити, використавши консервовану квасолю. Ну от і все, тепер ви знаєте, як приготувати смачний салат з квасолею і печерицями.

  • Квасоля суха - 180-200 грам (або консервована - 300 г)
  • Печериці - 250-300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Житній хліб - 3 скибочки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Рослинна олія - 6-7 Ст. Ложок (для заправки - 2 ложки, інше - для обжарки)
  • Яблучний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
салат з квасолею і печерицями - фото крок 1
Квасолю замочити на ніч, а потім відварити до готовності. Чи не солимо!
салат з квасолею і печерицями - фото крок 2
Скибочки хліба нарізаємо на невеликі кубики. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо хліб.
салат з квасолею і печерицями - фото крок 3
Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо на рослинному маслі до готовності моркви.
салат з квасолею і печерицями - фото крок 4
Гриби нарізаємо і обсмажуємо до випаровування рідини.
салат з квасолею і печерицями - фото крок 5
Додаємо до грибів подрібнений часник і обсмажуємо ще приблизно хвилину.
салат з квасолею і печерицями - фото крок 6
А тепер змішаємо всі інгредієнти, крім обсмаженого хліба. Додамо сіль, перець, яблучний оцет, масло і перемішаємо. Сухарики додамо перед подачею до столу.

Схожі рецепти