Салат з курячої грудки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається поєднання курки і грибів в салаті, приготуйте цей красивий і смачний свіжий салат. Таке блюдо прикрасить будь-яке святкове застілля, а звичайний обід або вечерю перетворить в святковий.
У цьому рецепті я розповім, як приготувати смачний салат з курячої грудки з грибами. Його можна приготувати навіть у звичайний день, настрій у всіх підніметься вже тільки від одного виду цього блюда. Готується такий салат дуже просто і швидко: поки будуть маринуватися гриби, ви підготуєте всі інші інгредієнти. У салаті можна використовувати не тільки копчену грудку, але і відварену або запечену, вирішувати вам.
- Копчена куряча грудка - 1 штука
- Печериці - 7-8 штук (або будь-які інші гриби)
- Яйця варені - 1-2 штук
- Листя салату - 100-150 грам
- Огірок свіжий - 1-2 штук
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
Гриби очистимо, помиємо і наріжемо тонкими пластинками.
Змішаємо соєвий соус, оливкова олія і лимонний сік.
І заливаємо отриманим маринадом гриби. Я залишаю хвилин 20-30. Періодично перемішуйте, щоб гриби рівномірно промаринувалося.
Підготуємо інші інгредієнти. Яйце зваримо, остудити і очистимо. Вимиємо і обсушити листя салату і огірок.
Розкладемо листя салату на тарілки.
Наріжемо копчену курку шматочками, розкладемо її поверх салатних листків.
Огірочок нарізаємо кільцями і викладаємо зверху.
Додаємо в салат грибочки і часточки вареного яйця. Поливаємо маринадом, який залишився від грибів.
І ось гарний і смачний салат вже готовий. Смачного!