Салат з куркою і чорносливом листковий
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Молочні продукти, Птах, Фрукти, Сир, Курка, Яйця, Морква, Сухофрукти, Чорнослив, Цибуля, Куряча грудка
Листкові салати завжди красиво виглядають на святковому столі. А якщо ще й інгредієнти салату відмінно поєднуються між собою - виходить кулінарний шедевр. Цей салат безсумнівно прикрасить ваш стіл!
Цей салат в нашій родині зазвичай готується на зимові свята - він досить ситний, а влітку хочеться салатів зі свіжих овочів. Поєднання курки і чорносливу в цьому салаті дуже вдале, всі інгредієнти салату відмінно доповнюють один одного. Смак у салату виходить ніжно-солодкуватим і якщо вам захочеться додати чогось в салат, найкраще сюди підійдуть мариновані огірочки. Натріть їх на тертці і зробіть ще один шар в цій страві. Отже, я розповів вам, як приготувати салат з куркою і чорносливом листковий. Готуйте і насолоджуйтеся:)
- Куряча грудка відварна - 250-300 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Яйце варене - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Майонез - 100 грам
- Зелень свіжа - 20 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо кубиками.
Обсмажуємо цибулю з морквою на олії до м'якості моркви.
Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 5-10. Час замочування залежить від якості чорносливу. Потім чорнослив нарізаємо невеликими шматочками.
Маленькими кубиками нарізаємо відварну курячу грудку.
Викладаємо курку в салатник і змащуємо майонезом.
Варені яйця очищаємо, натираємо на крупній тертці і викладаємо наступним шаром.
Потім викладаємо шар остигнула моркви з цибулею.
Змащуємо морквяно-цибулевий шар майонезом. Можна кожен шар злегка присаливать і посипати чорним меленим перцем.
Потім викладаємо подрібнений чорнослив, злегка змащуємо майонезом. Посипаємо натертим сиром і посипаємо подрібненою зеленню. Даємо салату настоятися хоча б годину і подаємо до столу.