Салат листковий з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант салату, якщо ви хочете його подати порційно. Салат виглядає дуже презентабельно і нарядно, тому його можна подавати до святкового столу. Спробуйте, це дуже смачно!
Щоб дізнатися, як приготувати салат листковий з куркою і грибами, просто уважно вивчіть цей рецепт. Листкові салати вельми популярні. Ви можете урізноманітнити рецепт, додавши в нього різні трави і спеції. Буде смачно, ситно і обов'язково святково!
- Куряче філе - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Гриби - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Горіхи волоські - 50 грам
- Майонез - За смаком
Очистіть цибулю від лушпиння, наріжте його кубиками. У сковороді розігрійте олію. Обсмажте на ньому цибулю. Гриби вимийте і почистіть. Відваріть їх у підсоленій воді (хвилин п'ятнадцять), остудіть і наріжте. Покладіть гриби до цибулі, їх також обсмажте.
Куряче філе зачистити від плівок і вимийте. У каструлі закип'ятити воду, покладіть в неї філе і відваріть його до готовності. Потім філе остудіть і наріжте маленькими кубиками.
Яйця відварити круто і остудіть під проточною водою. Потім очистіть від шкаралупи і натріть на крупній тертці.
Натріть твердий сир на крупній тертці. Очистіть часник, пропустіть його через прес. З'єднайте обидва інгредієнта і додайте до них майонез. Ретельно перемішайте всі.
Волоські горіхи подрібніть в ступці або в блендері до стану дрібної крихти. За бажанням ви можете їх попередньо обсмажити, щоб розкрити смак горіхів.
Викладіть салат на тарілку для подачі за допомогою кулінарного кільця, чергуючи шар за шаром. Останнім шаром повинні бути горіхи. Поставте салат в холодильник, щоб він просочився.