Листковий салат з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Листковий салат з куркою і грибами - простий у приготуванні, смачний, ситний. Відмінно такий салат буде виглядати на святковому столі. Такий салат зручно брати з собою на роботу або в дорогу.
Листковий салат з куркою і грибами можна зберігати в холодильнику до трьох днів. Перед додаванням в салат гриби треба обробити - відварити і обсмажити (печериці НЕ варіть, тільки обсмажте).
- Відварене куряче філе - 450 грам
- Гриби - 300-330 грам (печериці)
- Яйця - 4-5 штук
- Сир тертий - 120 грам
- Майонез - 4-5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Відваріть яйця круто. Гриби (найпростіше використовувати печериці) промийте і просушіть на паперовому рушнику. Курячі грудки відварити в підсоленій воді, досить 20 хвилин, потім в цій же воді остудіть.
2. Гриби наріжте пластинками. Викладіть в гарячу сковороду з рослинним маслом.
3. Обсмажте гриби, посоліть і поперчіть за смаком. Смажити печериці треба протягом 7-8 хвилин на високому вогні (щоб википіла рідина).
4. Варені яйця очистіть, Мартенс відділи Желтков.
5. Білки натріть на дрібній тертці і додайте до остиглим грибам. Перемішайте.
6. Викладіть яйця з грибами в тарілку сервіровки шаром.
7. Варену курку наріжте дрібними кубиками.
8. Жовток роздавите виделкою в кашку.
9. Змішайте нарізану курку з жовтком.
10. До жовтка і курці додайте майонез, ретельно перемішайте.
11. На шар з яєць з грибами викладіть шар суміші з куркою і жовтком.
12. Розрівняйте шар.
13. Готовий салат з куркою і грибами посипте тертим сиром. Смачного!