Салат листковий з куркою і печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Вельми апетитний і гарний салат, який готується дуже легко. Таким салатом із задоволенням поласують ваші домочадці в звичайний день, а також гості за святковим столом.
Смачний і ошатний салат, який до того ж ще й легко готується - це ж мрія кожної господині, Чи не справедливість? Рецептом приготування одного з таких салатів я і поділюся з вами. Цей салат готується швидко, а процес просочення можна прискорити. Коли швидко нагрянуть гості, і у вас є всі необхідні інгредієнти - наріжте-натріть їх і змішайте з майонезом. А вже потім викладайте шари. Салат просочений, шари точно не розваляться і все вийде якнайкраще. Розповідаю, як приготувати салат листковий з куркою і печерицями.
- Куряче філе - 150 грам (відварне, запечене)
- Яйце варене - 2 штуки
- Печериці - 150 грам
- Сир - 80-100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Грецькі горіхи - 30 грам
- Майонез - 150 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
Печериці моєму, чистимо і нарізаємо тонкими пластинками. Чистимо і подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо гриби з цибулею на олії до готовності. Не забудьте посолити.
Куряче філе можна взяти або відварене, або запечене. Нарізаємо його на дрібні кубики.
Сир натираємо на середній або крупній тертці, додаємо подрібнений часник і трохи майонезу. Перемішуємо.
Відварені і охолоджені яйця очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Формуємо салат. Якщо ви робите для кожного гостя порцію салату, скористайтеся ось таким ось кільцем. Ставимо його на тарілку і викладаємо перший шар салату - куряче філе. Змащуємо його майонезом.
Тепер викладаємо яєчний шар, теж змащуємо його майонезом.
Тепер настала черга грибів, їх ми змащувати будемо.
І останній шар - сирний. Притисніть ложкою салат, поки він ще в кільці, щоб він не розвалився, коли ви знімете кільце.
Знімаємо кільце, посипаємо салат подрібненими горіхами. Даємо йому настоятися приблизно годину. Перед подачею до столу додатково можна прикрасити зеленню.