Салат з курки і чорносливу
(покроковий рецепт з фото)
Це незвичайний салат з курки і чорносливу, який можна подати навіть на святковий стіл (тільки в такому випадку зробити його шарами). В даному рецепті пропонується незвичайна презентація цього салату.
Це дуже хороший і незвичайний салат, який можна готувати навіть на святковий стіл. Я розповім, як приготувати салат з курки і чорносливу незвичайним способом. Попередньо відваріть куряче філе і яйця, а також подрібніть горіхи і замочіть на 20 хвилин чорнослив. Потім наріжте всі інгредієнти і красиво подайте салатик до столу.
- Куряче філе - 1 штук
- Свіжий огірок - 1-2 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Чорнослив - 150 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Йогурт знежирений - 100 грам
- Майонез - 150 грам
1. Для цього салату попередньо слід відварити куряче філе. Остигнуло м'ясо наріжте соломкою або кубиками.
2. Відваріть яйця, охолодити їх у воді, після чого натріть на середній терці.
3. Огірки для цього салат слід не нарізати, а натирати на середній терці (як і яйця).
4. Чорнослив попередньо замочіть на 20 хвилин, після чого подрібніть його.
5. Останній штрих: натріть сир, з якого ми будемо робити "шапочку" .
6. Змішайте йогурт з майонезом до однорідного стану, це буде наша салатна заправка.
7. Я вирішила подати незвично цей салат, для цього я використовувала келихи (можна використовувати склянки, стопки або традиційні креманки). Отже, викладаємо шарами наші інгредієнти, промазуємо кожен шар майонезной заправкою. Салат можна і попередньо змішати із заправкою, але тоді він довго не простоїть, оскільки огірки пустять сік і салат стане занадто водянистим. Посипте зверху сиром і подрібненими волоськими горіхами. От і все, наш салат з курки і чорносливу готовий!