Салат з чорносливу
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання інгредієнтів в цьому салаті дуже вдале і гармонійне. Салат швидше чоловічий (за уязика, що чоловік ставиться до чорносливу позитивно). Ситний і смачний салат можна подати до вечері.
Чорнослив відмінно поєднується з багатьма продуктами, його можна додавати не тільки при приготуванні кондитерських виробів, але і в салати, в гарячі страви. У цьому салаті чорнослив дуже добре гармонує з куркою і цибулею-пореєм. Салат можна приготувати до будь-якого свята або в звичайний день до обіду або вечері.
- Куряча грудка філе - 1 штука
- Чорнослив - 10-15 штук
- Лук-пориста - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Орегано - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Майонез - 2 Ст. Ложки
Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками.
Додаємо до філе базилік, орегано, по дрібці солі і чорного перцю і рослинне масло. Перемішуємо.
І обсмажуємо на сковороді до готовності. Потім викладаємо в миску, нехай охолоне.
Для салату будемо використовувати білу частину цибулі-порею. У мене цибуля не дуже великий. Нарізаємо його дрібними кубиками.
Якщо у вас жорсткий чорнослив, заздалегідь замочіть його хвилин на 10 в гарячій воді. Потім воду зливаємо, а чорнослив нарізаємо.
Перекладаємо в миску всі інгредієнти для салату, додамо солі і меленого перцю.
Додаємо майонез і перемішуємо. Даємо настоятися хоча б годину в холодильнику.
А тепер смачного!