Салат з копченої оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у мене салатик з оселедцем холодного копчення. Дуже смачно, велика кількість овочів робить салат поживним. Заправляти рекомендую сметаною або майонезом з додаванням гірчиці і гострого соусу чілі.
Розповідаю, як приготувати "салат з копченої оселедцем" . Для салату я купила оселедець холодного копчення, але якщо у вас "гарячого", це теж підійде і смак салату не постраждає. Овочевий набір простий і доступний: буряк, квасоля, морква і цибуля. Лук замаринуйте в бальзамічний оцет хвилин на 5, потім відіжміть трохи і покладіть в салат. Салат подавайте відразу після приготування. Смачного!
- Оселедець копчена - 250 грам
- Буряк варена - 2 штуки
- Морква - 100 грам
- Квасоля стручкова - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Шпинат подрібнений - 1-2 Ст. Ложок
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Крем (або майонез) - 3 Ст. Ложки
- Гірчиця дижонская - 1 Чайна ложка
- Соус чилі - 1 Чайна ложка
- Чебрець сушений - 1-2 Щепоток
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
1. У мене заморожені овочі, розморожувати їх не потрібно.
2. Залийте окропом, покладіть щіпку солі і варіть 10 хвилин. Цього часу достатньо для варіння тонко порізаної моркви і квасолі. Готові овочі відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина.
3. Вареную (або печену) буряк очистіть і поріжте соломкою.
4. Цибулину очистіть, поріжте тонко півкільцями і замаринуйте в бальзамічний оцет.
5. Копчену оселедець обробити, обов'язково зніміть шкіру, поріжте шматочками.
6. Зробіть заправку для салату: змішайте сметану з гірчицею і соусом чилі, покладіть дрібно рубаний шпинат, чебрець. Сіль і чорний перець за бажанням, я сіль зовсім не додавала.
7. З'єднайте всі інгредієнти салату, покладіть заправку, перемішайте.
8. Подайте салат порційно і в загальному салатник.
9. Вийшло два повних УБМБФОЙЛБ і ще порція у мене залишилася про запас. Приємного!