Салат з кальмарів і огірків
(покроковий рецепт з фото)
Любіть морепродукти? Тоді вам обов'язково сподобається рецепт, як приготувати салат з кальмарів і огірків. Він робиться дуже просто, а разом з тим виходить неймовірно смачним і корисним.
Морепродукти обсмажую на сковороді. А в якості овочів можна використовувати будь-які, які є в наявності або які ви любите. Важливо пам'ятати, що готуються кальмари про восьминоги дуже швидко, тому не перетримаєте їх на сковороді, щоб вони не стали гуязиками.
- Кальмар - 250 грам
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Чилі - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 штука
- Бобові паростки - 1 щіпка
- Рукола - 1 пучок
- Морква - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Восьминіг - 100 грам
1. Кальмарів і восьминогів мою, потім відрізаю щупальця, вичищаю нутрощі. Гарненько мою і витираю серветками. Нарізаю тушки кальмарів кільцями, щупальця восьминогів залишаю цільними.
2. Перекладаю морепродукти на тарілку, туди виливаю оливкова олія і відвалів сік одного лимона, додаю дрібно рубаний чилі, корінь імбиру і часник, перемішую і залишаю на 1 годину для маринування. Потім розігріваю сковороду і викладаю морепродукти, обсмажую 1-2 хвилини.
3. Під час маринування готував овочі: мою рукколу і бобові паростки. Мою морква, огірок і зелену цибулю, нарізаю овочі дрібною соломкою.
4. Викладаю на тарілку овочі, рукколу і паростки, перемішую, потім гарячими викладаю морепродукти, поливаю маринадом, в якому вони були. Блюдо подаю до столу відразу після приготування.