Салат «Білий лотос з кальмарів»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування з кальмарів салату «Білий лотос». Цей салат припаде до смаку всім любителям варених кальмарів.
Кальмари в поєднанні з вареними яйцями і картоплею, надають салату дуже приємний смак. Приготувати салат не складно, і дуже швидко. Кальмари - основа салату.
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне або майонез - 2 Ст. Ложки
- Кальмари - 5 штук
- Сіль - - За смаком
- Насіння льону - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 4 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
1. Кальмари розморозимо і промиємо. Яйця і картоплю поставимо варитися. Воду кип'ятимо і заливаємо кальмари. На одну хвилину залишаємо. Робиться це для того, щоб непотрібна шкурка легше знімалася.
2. Очищаються кальмари після окропу дуже легко. Розрізаємо їх навпіл, і очищаємо від нутрощів. Ретельно промиваємо.
3. Лляне насіння промиваємо і запарюємо в окропі. За корисні якості, льон дуже цінується в народній медицині.
4. Кальмари поставили варити. Щоб пом'якшити м'ясо кальмарів, додаємо трохи лимонного соку. Кальмари варимо хвилини дві після закипання. Якщо перетримати, то м'ясо стане жорстким. Готові кальмари виймаємо з води. Наріжемо їх соломкою, очистимо і поріжемо цибулю (дуже дрібно). Яйця теж очищаємо і нарізаємо. Для прикраси залишаємо трохи жовтка. Варену картоплю очистимо і поріжемо соломкою. Все змішуємо і солимо.
5. Поділяємо на дві половини. Додаємо виноградне масло в одну половину, а майонез - в іншу. Блюдо готово.