Рецепт Салат з кальмарами і смаженою цибулею фото

Салат з кальмарами і смаженою цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Морепродукти, Цибуля, Кальмари
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На швидку руку
Салати

Смачний салатик для любителів морепродуктів. Пропонуємо детальний рецепт, як приготувати салат з кальмарами і смаженою цибулею. Виходить дуже смачно, ситно і незвично. Подавати можна теплим.

Для любителів морепродуктів цей салатик стане ідеальним варіантом. Готується досить швидко і просто. Відмінна альтернатива звичним "олів'є" і салату з крабових паличок. Смак страви виходить дуже делікатним, а смажений цибулька надає салату аромат. Можна додавати інші складові, наприклад, морква або яйця.

  • Кальмар свіжий - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки (або рослинне )
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 2 L
  • Сіль, перець мелений - За смаком
салат з кальмарами і смаженою цибулею - фото крок 1
1. Тушки кальмарів ретельно промиваємо. У каструлю наливаємо воду, солимо і чекаємо, коли закипить, після чого кидаємо кальмарів і варимо близько п'яти хвилин. Дуже важливо не перетримати кальмарів, інакше вони стануть "гуязиками" і непридатними для подальшого вживання.
салат з кальмарами і смаженою цибулею - фото крок 2
2. Після закінчення варіння відкидаємо кальмарів на друшляк і обдаємо холодною водою, потім перекладаємо в миску.
салат з кальмарами і смаженою цибулею - фото крок 3
3. Очищаємо кальмари від шкірки, після чого нарізаємо кільцями.
салат з кальмарами і смаженою цибулею - фото крок 4
4. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками (можна півкільцями) і обсмажуємо на оливковій або рослинному маслі до прозорості.
салат з кальмарами і смаженою цибулею - фото крок 5
5. Додаємо в сковороду порізаних кальмарів, майонез, мелений перець. Тушкуємо десять хвилин при відкритій кришці на середньому вогні. Після чого блюдо можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти