Салат з кальмарами і смаженою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Смачний салатик для любителів морепродуктів. Пропонуємо детальний рецепт, як приготувати салат з кальмарами і смаженою цибулею. Виходить дуже смачно, ситно і незвично. Подавати можна теплим.
Для любителів морепродуктів цей салатик стане ідеальним варіантом. Готується досить швидко і просто. Відмінна альтернатива звичним "олів'є" і салату з крабових паличок. Смак страви виходить дуже делікатним, а смажений цибулька надає салату аромат. Можна додавати інші складові, наприклад, морква або яйця.
- Кальмар свіжий - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки (або рослинне )
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Вода - 2 L
- Сіль, перець мелений - За смаком
1. Тушки кальмарів ретельно промиваємо. У каструлю наливаємо воду, солимо і чекаємо, коли закипить, після чого кидаємо кальмарів і варимо близько п'яти хвилин. Дуже важливо не перетримати кальмарів, інакше вони стануть "гуязиками" і непридатними для подальшого вживання.
2. Після закінчення варіння відкидаємо кальмарів на друшляк і обдаємо холодною водою, потім перекладаємо в миску.
3. Очищаємо кальмари від шкірки, після чого нарізаємо кільцями.
4. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками (можна півкільцями) і обсмажуємо на оливковій або рослинному маслі до прозорості.
5. Додаємо в сковороду порізаних кальмарів, майонез, мелений перець. Тушкуємо десять хвилин при відкритій кришці на середньому вогні. Після чого блюдо можна подавати до столу. Смачного!