Салат з кальмарами і ікрою
(покроковий рецепт з фото)
Воістину королівським можна назвати салат з морепродуктів (ще й заправлений червоною ікрою). Безсумнівно, це блюдо стане центром уваги на будь-якому застілля або фуршеті. Спробуйте цей салат і ви!
Якщо ви часто влаштовуєте звані вечері або ж святкові застілля, то вам обов'язково варто дізнатися, як приготувати салат з кальмарами і ікрою. Він стане гарним і смачним доповненням будь-якого святкового столу. Цей салат користується популярністю в багатьох країнах.
- Кальмар - 400 грам
- Креветки - 400 грам
- Форель - 200 грам
- Ікра червона - 50 грам
- Помідори - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Лимон - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Йогурт - 4 Ст. Ложки
- Сіль морська - 1 щіпка
- Цукор коричневий - 1 щіпка
- Кріп - 1/4 пучка
У каструльці закип'ятіть чисту воду. Тушки кальмарів опустіть в неї і варіть всього кілька хвилин, потім почистіть кальмари ножем і наріжте кільцями.
Королівські креветки відваріть в підсоленій воді і остудіть. Очистіть від панцира. Якщо ви використовуєте заморожені креветки, просто необхідно розморозити їх і очистіть. Покладіть креветки в миску, потім додайте в неї цедру і сік лимона, тертий часник, сіль, перець, цукор, ретельно все перемішайте і маринують креветки близько години в холодильнику.
Форель очистіть від шкірки і наріжте брусочками. Ви можете використовувати копчену або солону форель. Також можна замінити її на сьомгу або лосося.
Помідори вимийте, зробіть на них хрестоподібний надріз. Потім очистіть їх від шкірки, попередньо обдавши окропом. Наріжте томати на часточки і видаліть насіння.
Тепер приготуйте заправку для салату. У невеликій піалках змішайте майонез, натуральний йогурт без цукру, додайте тертий часник і терту цедру лимона.
Викладіть на блюдо мариновані креветки, відварні кальмари і нарізану рибу. Додайте до салату червону ікру, полийте заправкою. Прикрасьте гілочками кропу і цілими креветками.