Салат з грибами, кальмарами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
У ситний салат не завжди додається м'ясо або ковбаса, відмінною альтернативою стануть морепродукти. Тим більше, що вибір таких страв великий. Залишилося тільки зупиниться на одному з них.
Я, наприклад, пропоную вам свій рецепт. У ньому описано, як приготувати салат з грибами, кальмарами і сиром. Всі інгредієнти поєднуються ідеально, доповнюючи один одного смаком і текстурою. М'який, але в той же час ситний салат можна красиво подати на святкову вечерю. Тільки приділіть час на підготовку головних інгредієнтів.
- Кальмар - 300 грам (тушка)
- Печериці - 200 грам
- Волоський горіх - 50 грам
- Твердий сир - 80 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки

Кальмари очистіть і промийте в проточній воді.

Закип'ятіть підсолену і перчене воду. Як тільки вона закипить, опустіть в неї кальмарів на 10 секунд. Потім дістаньте їх. Вода знову закипить, і в неї знову опустіть кальмарів ще на 10 секунд. Залиште тушку остигати.

Печериці промийте і наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть і подрібніть.

Розігрійте масло на сковороді. Обсмажте в ньому гриби з цибулею протягом 10 хвилин. В кінці до зажарки додайте подрібнені горіхи. Перемішайте.

Кальмара наріжте тонкими смужками.

Потім з'єднайте кальмара з остигнула засмажкою.

Натріть в салат на дрібній тертці сир, додайте сіль, перець і майонез.

Салат перемішайте. Подавайте його в салатниці або в будь-якому іншому вигляді. Смачного!