Салат з горбуші
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пропоную вашій увазі оригінальний рецепт приготування салату з горбуші - думаю, вам сподобається незвичайне поєднання червоної риби з яблуками, цибулею і сметаною. Підходить для"тих, що худнуть" !
Опис приготування:
Горбушу я завжди дуже любила, але салати, які традиційно готували в нашій сім'ї з цієї риби, завжди представляли собою варіації давно обридлої"Мімози" - з відвареною картоплею, майонезом і підвищеним вмістом вуглеводів. Але знайшовши самостійність, я стала експериментувати з горбушей і відкопала безліч цікавих рецептів дійсно незвичайних салатів. Цей - з їх числа.
Салатик виходить дуже ніжний, легкий і в той же час пікантний. Чудово підходить для вечері - в ньому так мало калорій, що навіть шматочок хліба можна собі дозволити. Загалом, розповідаю, як приготувати салат з горбуші з яблуками і цибулею в сметанному заправці.
- Файл gorbuši - 300-400 грам
- Яблука зелені - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
Філе горбуші нарізати кубиками приблизно 2х2 сантиметри.
Швидко обсмажити на грилі або змащеній маслом сковороді.
Рибка повинна бути абсолютно готова, так що - до рум'яної скоринки смажити; ). Потім вичавити сік з половинки лимона, скропити шматочки риби, посолити, поперчити і залишити під кришкою остигати. Якщо є можливість - прибрати в холодильник на півгодини.
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
Якщо цибуля дуже гіркий - обдати окропом і присипати цукром. Яблука вимити, обсушити і нарізати часточками або скибочками. Жорстку шкірку краще зняти.
Сметану змішати з сіллю і перцем. При бажанні можна додати цедру з тієї половинки лимона, яку ми вичавлювали на рибу - вийде дуже смачно!
Всі інгредієнти скласти в салатник, полити заправкою і обережно перемішати.
Салат з горбушей і яблуком готовий!
Салат з горбушей і яблуком готовий!