Салат з динею і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Давайте сьогодні спробуємо приготувати одне з найоригінальніших страв, які я пробувала - салат з куркою і динею. Цей салат припаде до смаку всім любителям гострих і солодкуватий страв.
Курка і ананас - поєднання чудове, чи не так? Але його може залишити далеко позаду поєднання курки з динею, яка в стиглому вигляді набагато солодший і ароматні ананаса.
- Куряче філе - 200 грам
- Куряче яйце - 2-3 штук
- Диня - 200 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 0.5 штуки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Для початку поставте відварюватися на вогонь курку в підсоленій воді. А яйця, які зваряться у вас за 10 хвилин на середньому вогні спочатку залиште в холодній воді, а потім почистіть їх і поріжте на часточки. Якщо у вас є перепелині яйця, то можете замінити ними курячі, тільки різати їх потрібно буде на половинки.
До того часу, як курка звариться їй також потрібно дати охолонути, а потім м'ясо порвати на ось такі ось волокна.
Беремо 200 грам дині, за моїми мірками, це, приблизно, 2 часточки (1, 5). Диню потрібно порізати на кубики, не зовсім великі, навіть середні.
Всі інгредієнти поки відставляємо в сторону і давайте займемося соусом для салату. Для цього в миску виливаємо 2 столові ложки рослинної олії, до нього додаємо дрібку чорного меленого перцю, видавлюємо сік з половинки лимона і додаємо гірчицю, все гарненько перемішуємо.
Салат розкладаємо по тарілках і поливаємо нашим соусом. Соусу використовувати по чуть-чуть на кожну порцію, щоб він не сильно перебивав смак продуктів. Смачного!