Салат з динею і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Салат з динею і креветками нагадує про літо, оскільки він легкий і дуже ароматний, а хрусткі листя салату надають йому особливий настрій. Навіть гурмани знайдуть доречним поєднання продуктів.
Оливкова олія в даному салаті чудово замінює масло виноградних кісточок. Креветки попередньо потрібно відварити, після чого змішати з динею і листям салату. Бальзамічний оцет і кунжут додадуть страві особливу пікантність.
- Листя салату - За смаком
- Диня - 200 грам
- Креветки - 200 грам
- Оцет - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 1 Ст. Ложок
1. Дуже легкий в приготуванні салат, який можна подавати навіть на вечерю. Поєднання дині і креветок дуже незвичайне і в той же час гармонійне.
2. Для початку потрібно відварити креветки в злегка підсоленій воді. Я брала королівські креветки в кількості 6 штук.
3. Після приготування креветок їх потрібно охолодити і очистити. Нарізати не потрібно!
4. Диню нарізаємо кубиками середнього розміру. Ретельно моєму листя салату, після чого рубаємо їх.
5. Листя салату скроплюємо бальзамічним оцтом і даємо трохи постояти. Після цього відправляємо до них диню, поливаємо оливковою олією і акуратно все перемішуємо.
6. Викладаємо поверх салату креветки і посипаємо все кунжутом. Ось так все за 20 хвилин можна приготувати корисний і ситний салат.