Салат з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Сухофрукти здорово виручають мене. Роблю з ними не тільки десерти, випічку, але і різні салати, гарячі основні м'ясні страви. Розповім дуже простий рецепт, як приготувати салат з чорносливом.
Чорнослив має насичений і специфічним смаком, не всі його люблять. Використовую чорнослив більше як "спеції", що надає моєму салату особливий смак, пікантність і цікаву нотку. Буряк і чорнослив відмінно поєднуються, а куряче м'ясо робить салат більш ситним і поживним. Дівчата можуть спробувати зробити салат без додавання м'ясної складової.
- Буряк - 300 грам
- Куряче філе - 100 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Чорнослив - 150 грам
1. Буряк мою і відправляю в каструлю, заливаю її водою і відварюю до готовності (1-1, 5 годину), потім остуджують і очищаю її, нарізаю невеликим кубиком.
2. Куряче філе відварюю і нарізаю дрібними кубиками, волоські горіхи подрібнюю в блендері або качалкою (не дуже дрібно), чорнослив заливаю окропом і залишаю на 10 хвилин, потім витираю насухо і нарізаю невеликими шматочками.
3. Перекладаю все інгредієнти в миску, додаю очищений часник, який пропустив через прес, і майонез. Викладаю салат в формочки, подаю его к столу (можна не наполягати).