Рецепт Курячий салат з чорносливом і грибами фото

Курячий салат з чорносливом і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах, Курка, Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Якщо у вашій колекції апетитних святкових салатів якраз не вистачає одного класного рецепта, не проходьте повз! дуже оригінальний, нескладний, дивно смачний. Варто взяти на замітку!

Пропоную Вашій увазі ідею, як приготувати листковий салат з куркою і грибами. Особливу пікантність йому додає чорнослив і морква по-корейськи. Оригінальним блюдо можна назвати завдяки заправці. Це не традиційний майонез, а сирний сир з вершками. Спробувати хоча б один раз такий салатик точно варто!

  • Куряча грудка - 1 штука (смажена або запечена)
  • Гриби - 300 грам
  • Морква по-корейськи - 100-150 грам
  • Огірок - 1 штука
  • Чорнослив - 100-150 грам
  • Сир - 100 грам(+ ложка вершків)
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка
  • Сіль і перець - За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Горіхи - 50 грам
курячий салат з чорносливом і грибами - фото крок 1
1. Курячі грудки вимийте, обсушити, натріть сіллю і перцем. Обсмажте на сковороді або запечіть в духовці до готовності. Підготуйте тим часом інші інгредієнти.
курячий салат з чорносливом і грибами - фото крок 2
2. Гриби вимийте, обсушити, наріжте тонко і обсмажте до готовності на рослинній олії. Посоліть і поперчіть за смаком.
курячий салат з чорносливом і грибами - фото крок 3
3. Подрібніть чорнослив і наріжте моркву.
курячий салат з чорносливом і грибами - фото крок 4
4. Огірки очистіть і видаліть серцевину з насінням. Натріть м'якоть на тертці великої.
курячий салат з чорносливом і грибами - фото крок 5
5. Кубиками наріжте курочку.
курячий салат з чорносливом і грибами - фото крок 6
6. Всі інгредієнти готові.
курячий салат з чорносливом і грибами - фото крок 7
7. Для приготування заправки збийте сир з вершками, додайте трохи солі, соку лимона і за бажанням перцю.
курячий салат з чорносливом і грибами - фото крок 8
8. Тепер можна збирати салат. У глибокий салатник або на тарілку за допомогою кільця викладіть шарами гриби, курку, заправку, морква, чорнослив, огірки, заправку. Верх можна прикрасити подрібненими горішками.
Смачного!

Схожі рецепти