Курячий салат з чорносливом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вашій колекції апетитних святкових салатів якраз не вистачає одного класного рецепта, не проходьте повз! дуже оригінальний, нескладний, дивно смачний. Варто взяти на замітку!
Пропоную Вашій увазі ідею, як приготувати листковий салат з куркою і грибами. Особливу пікантність йому додає чорнослив і морква по-корейськи. Оригінальним блюдо можна назвати завдяки заправці. Це не традиційний майонез, а сирний сир з вершками. Спробувати хоча б один раз такий салатик точно варто!
- Куряча грудка - 1 штука (смажена або запечена)
- Гриби - 300 грам
- Морква по-корейськи - 100-150 грам
- Огірок - 1 штука
- Чорнослив - 100-150 грам
- Сир - 100 грам(+ ложка вершків)
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Горіхи - 50 грам
1. Курячі грудки вимийте, обсушити, натріть сіллю і перцем. Обсмажте на сковороді або запечіть в духовці до готовності. Підготуйте тим часом інші інгредієнти.
2. Гриби вимийте, обсушити, наріжте тонко і обсмажте до готовності на рослинній олії. Посоліть і поперчіть за смаком.
3. Подрібніть чорнослив і наріжте моркву.
4. Огірки очистіть і видаліть серцевину з насінням. Натріть м'якоть на тертці великої.
5. Кубиками наріжте курочку.
6. Всі інгредієнти готові.
7. Для приготування заправки збийте сир з вершками, додайте трохи солі, соку лимона і за бажанням перцю.
8. Тепер можна збирати салат. У глибокий салатник або на тарілку за допомогою кільця викладіть шарами гриби, курку, заправку, морква, чорнослив, огірки, заправку. Верх можна прикрасити подрібненими горішками.
Смачного!
Смачного!