Курячий салат з чорносливом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.
Якщо у вашій колекції апетитних святкових салатів якраз не вистачає одного класного рецепта, не проходьте повз! дуже оригінальний, нескладний, дивно смачний. Варто взяти на замітку!
Опис приготування:
Пропоную Вашій увазі ідею, як приготувати листковий салат з куркою і грибами. Особливу пікантність йому додає чорнослив і морква по-корейськи. Оригінальним блюдо можна назвати завдяки заправці. Це не традиційний майонез, а сирний сир з вершками. Спробувати хоча б один раз такий салатик точно варто!
- Куряча грудка - 1 штука (смажена або запечена)
- Гриби - 300 грам
- Морква по-корейськи - 100-150 грам
- Огірок - 1 штука
- Чорнослив - 100-150 грам
- Сир - 100 грам(+ ложка вершків)
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Горіхи - 50 грам
1. Курячі грудки вимийте, обсушити, натріть сіллю і перцем. Обсмажте на сковороді або запечіть в духовці до готовності. Підготуйте тим часом інші інгредієнти.
2. Гриби вимийте, обсушити, наріжте тонко і обсмажте до готовності на рослинній олії. Посоліть і поперчіть за смаком.
3. Подрібніть чорнослив і наріжте моркву.
4. Огірки очистіть і видаліть серцевину з насінням. Натріть м'якоть на тертці великої.
5. Кубиками наріжте курочку.
6. Всі інгредієнти готові.
7. Для приготування заправки збийте сир з вершками, додайте трохи солі, соку лимона і за бажанням перцю.
8. Тепер можна збирати салат. У глибокий салатник або на тарілку за допомогою кільця викладіть шарами гриби, курку, заправку, морква, чорнослив, огірки, заправку. Верх можна прикрасити подрібненими горішками.
Смачного!
Смачного!