Салат з курки з чорносливом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий варіант для святкового столу хочу запропонувати вам на замітку. Апетитний і нескладний варіант, як приготувати салат з курки з чорносливом і грибами, стане родзинкою вашого меню.
До листковим салатів завжди ставилася трохи скептично, т.К. Не розуміла, навіщо старанно акуратно формувати салат, якщо можна просто змішати всі інгредієнти в одній посудині. Однак цей салат приготувати і укласти красиво - простіше простого!
- Куряче філе - 2 штуки
- Чорнослив - 12 штук
- Цибулина - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Огірок - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 150 грам
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1
Насамперед залийте чорнослив гарячою водою і залиште на півгодинки. Після промийте, обсушити, видаліть при необхідності кісточки і наріжте дрібно.
2
Куряче філе вимийте, відваріть в підсоленій воді до готовності. Остудіть і наріжте.
3
Зваріть круто яйця. Після остудіть їх, очистіть і наріжте.
4
Очистіть і подрібніть цибулину. На сковороді розігрійте олію. Викладіть цибулю, обсмажте його до прозорості.
5
Гриби вимийте, обсушити, наріжте і додайте на сковороду до цибулі. Смажте на середньому вогні до готовності. Не забудьте посолити і поперчити за смаком.
6
Вимийте, обсушити і наріжте огірок.
7
Для приготування заправки з'єднайте сметану, гірчицю, сік лимона, трохи солі і перцю. Перемішайте. Втім, ви можете використовувати і більш традиційний майонез.
8
Коли всі інгредієнти готові, можна збирати салатик. Він буде листковим. На тарілку для подачі викладіть рівним шаром чорнослив.
9
Слідом - курочку і половину заправки.
10
Далі - смажені грибочки з цибулею і трохи заправки.
11
Яйця рівним шаром викладіть і розподіліть залишилася заправку.
12
Останніми будуть огірочки. Усе, салат з курки з чорносливом і грибами готовий. Перед подачею залиште його на півгодинки, щоб він просочився. Смачного!