Салат з брокколі з курагою, родзинками і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Такий салат - відмінна ідея для вечері або легкого перекусу. Барвистий і корисний, спочатку цей салат шокує набором інгредієнтів, а потім дивує цікавим, не схожим ні на що смаком. Готуємо?
Незвичайне поєднання інгредієнтів для салату, чи не так? А адже в багатьох країнах часто готують такий салат, та ще й додають обсмажену до хрускоту бекон і тертий сир. Мені подобається пробувати нові страви, і цей салат я готую саме так, іноді, правда, заміняю майонезну заправку натуральним йогуртом. Спробуйте, раптом і вам сподобається
- Брокколі - 1/2 штуки
- Чорнослив - 5-6 штук
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Грецькі горіхи - 3-4 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. Насамперед займемося брокколі. Відрізаємо суцвіття і разрежем їх на невеликі шматочки.
2. І кидаємо в киплячу підсолену воду. Варимо хвилин 5.
3. Поки вариться брокколі, заливаємо родзинки і курагу окропом хвилин на 5-7.
4. Відварені суцвіття занурюємо в холодну воду з льодом, нехай брокколі остигає.
5. Горіхи дрібно нарізаємо і злегка придушимо.
6. Розпарену курагу нарізаємо.
7. Викладаємо в салатник брокколі, Коран, горіхи і родзинки.
8. Змішаємо майонез, винний оцет і цукор. І заправимо салат.
9. Перемішуємо салат, даємо настоятися хоча б годинку в холодильнику.