Сирна запіканка з курагою і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Побалувати себе і близьких пропоную не тільки смачним, але і корисним десертом. Чудове поєднання сиру з сухофруктами напевно оцінять і дорослі, і малюки. Додаю простий і зрозумілий рецепт.
Перед вами дуже класний варіант, як приготувати сирну запіканку з курагою і родзинками. Вона виходить дивно ніжною і в міру солодкої завдяки сухофруктам. Але при бажанні ви завжди можете додати в тісто цукор. Крім того, аромат цитрусових тут буде дуже до речі, так що рекомендую додати цедру одного лимона або апельсина. Подавати таку запіканку можна як теплою, так і зовсім остигнула, доповнивши сметаною або згущеним молоком, наприклад.
- Сир - 500 грам
- Ізюм та курага - 100 грам
- Борошно - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 За смаком
- Цедра цитрусових - 1 За смаком (по бажанню)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. У глибоку миску надішліть сир і вбийте туди яйце. Можна попередньо протерти сир через сито, якщо він у вас зернистий.
2. Додайте борошно. Можна використовувати і манку, але трохи, щоб запіканка була гумовою.
3. Для аромату додайте ванільний цукор. Все як слід перемішайте.
4. Курагу наріжте невеликими шматочками. Сухофрукти можна попередньо залити гарячою водою, але я цього не робила.
5. Викладіть курагу та ізюм в сирну масу.
6. Трохи цедри для насиченого аромату.
7. Жароміцних форму змажте як слід вершковим маслом. Викладіть сир і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
8. Запікайте до рум'яної скоринки приблизно 35-45 хвилин.