Рецепт Пиріг з рисом, родзинками і курагою фото

Пиріг з рисом, родзинками і курагою
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Крупи , Сухофрукти , Чорнослив , Мал , Ізюм
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги , Страви в тесті
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную приготувати пиріг з рисом, родзинками і курагою. Це оригінальне і смачне блюдо не залишить вас байдужими! Беріть на замітку мій рецепт!

Опис приготування:

Пиріг виходить дуже смачним і його неодмінно варто спробувати. У начинку можна сміливо додавати горіхи, чорнослив та інші сухофрукти. Можна викласти начинку шарами, це додасть пирогу не тільки яскравість смаку, але і красу. Розмір використовуваної форми в рецепті 20 см. В діаметрі.

  • Мал - 120 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Маргарин - 80 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 1 Склянка (тісто)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (крихта)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (тісто)
  • Цукор - 50 грам (крихта)
  • Цукор - 50 грам (начинка)
  • Вершкове масло - 30 грам (крихта)
  • Вершкове масло - 30 грам (начинка)
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 2
З'єднайте в глибокій мисці розм'якшений маргарин, сметану, цукор, сіль, соду і борошно.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 3
Замісити м'яке тісто, зберіть його в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 4
Родзинки і курагу промийте і замочіть в окропі на 10 хвилин.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 5
Рис відварити до готовності.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 6
Перекладіть рис в глибоку миску. Додайте до нього промитий і обсушену родзинки і нарізану шматочками курагу. Додайте цукор і розтоплене вершкове масло. Перемішайте. Начинка готова.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 7
Окремо з'єднайте холодне масло, борошно і цукор. Перетріть руками все до стану крихти. Ця крихта знадобиться нам для верху пирога.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 8
Розділіть тісто на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати і перекладіть в змащену маслом форму, формуючи високі бортики.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 9
Викладіть начинку і розрівняйте її ложкою.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 10
Другу частину тіста розкачати у формі кола і накрийте начинку.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 11
Защипніть краю будь-яким зручним способом. У центрі зробіть круглий отвір ножем для виходу пари.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 12
Посипте верх пирога рівномірно штрейзелем (крихтою з борошна, масла і цукру, що зробили раннє).
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 13
Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
пиріг з рисом, родзинками і курагою - фото крок 14
Дайте пирогу повністю охолонути, щоб він краще тримав свою форму, після чого наріжте і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти