Пиріг з рисом, родзинками і курагою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати пиріг з рисом, родзинками і курагою. Це оригінальне і смачне блюдо не залишить вас байдужими! Беріть на замітку мій рецепт!
Пиріг виходить дуже смачним і його неодмінно варто спробувати. У начинку можна сміливо додавати горіхи, чорнослив та інші сухофрукти. Можна викласти начинку шарами, це додасть пирогу не тільки яскравість смаку, але і красу. Розмір використовуваної форми в рецепті 20 см. В діаметрі.
- Мал - 120 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Маргарин - 80 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 1 Склянка (тісто)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (крихта)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (тісто)
- Цукор - 50 грам (крихта)
- Цукор - 50 грам (начинка)
- Вершкове масло - 30 грам (крихта)
- Вершкове масло - 30 грам (начинка)
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте в глибокій мисці розм'якшений маргарин, сметану, цукор, сіль, соду і борошно.
Замісити м'яке тісто, зберіть його в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Родзинки і курагу промийте і замочіть в окропі на 10 хвилин.
Рис відварити до готовності.
Перекладіть рис в глибоку миску. Додайте до нього промитий і обсушену родзинки і нарізану шматочками курагу. Додайте цукор і розтоплене вершкове масло. Перемішайте. Начинка готова.
Окремо з'єднайте холодне масло, борошно і цукор. Перетріть руками все до стану крихти. Ця крихта знадобиться нам для верху пирога.
Розділіть тісто на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати і перекладіть в змащену маслом форму, формуючи високі бортики.
Викладіть начинку і розрівняйте її ложкою.
Другу частину тіста розкачати у формі кола і накрийте начинку.
Защипніть краю будь-яким зручним способом. У центрі зробіть круглий отвір ножем для виходу пари.
Посипте верх пирога рівномірно штрейзелем (крихтою з борошна, масла і цукру, що зробили раннє).
Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Дайте пирогу повністю охолонути, щоб він краще тримав свою форму, після чого наріжте і подавайте до столу. Смачного!