Солодкий плов з родзинками і курагою
(покроковий рецепт з фото)
Плов прийнято готувати виключно з м'ясом або просто в солоному вигляді. Але в деяких кухнях світу передбачено приготування солодкого плову. Плови готують овочеві, фруктові та десертні.
Сьогодні на роботі пригощала співробітників солодким пловом, багато хто здивувався цій страві. Тому вирішила і з вами поділитися рецептом, як приготувати солодкий плов з родзинками і курагою. Процес приготування дуже простий і швидкий. Практично не потрібно проводити додаткові підготовчі операції. Його навіть дуже просто приготувати вранці, щоб взяти з собою на роботу. Їсти його можна як десерт або як основне блюдо.
- Мал - 1 Склянка
- Чорнослив - 0, 5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Цукати - 0, 5 склянки
- Ядра волоських горіхів - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Спеції - За смаком (коричневий цукор, обкладинка, ваніль, шафран)
1
Сухофрукти промийте і очистіть від сміття.
2
Горіхи обсмажте на сухій розжареній сковороді.
3
Рис відварити до готовності.
4
У великому сотейнику розчиніть вершкове масло, покладіть в нього волоські горіхи. Обсмажуйте 4 хвилини.
5
Додайте всі сухофрукти і готуйте 5 хвилин.
6
Додайте 2 ç.l. Коричневого сахара, ваніль, корицю і щіпку шафрану.
7
Влийте 2 ст. L. Води і накрийте кришкою. Дайте покипіти 10 хвилин.
8
Додайте готовий рис і дайте разом всьому пропаритися 10 хвилин.
9
Розкладіть по тарілках і подавайте до столу. Смачного!