Салат з брокколі з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Капуста брокколі наближена до смаку до білокачанної капусти. Салат виходить пісним і неймовірно смачним. Особливу пікантність йому додає йогуртово-гірчичний соус. Пробуємо!
Цей салат, здавалося б, дуже корисний навесні і восени, коли в організмі нестача вітамінів. Як відомо, капуста брокколі - джерело вітамінів і мікроелементів, це ж стосується і апельсина. У поєднанні виходить дивовижний вітамінний пісний салат, який заправляється смачним соусом.
- Капуста брокколі - 1 штук
- Апельсин - 1 штук
- Оливки - За смаком
- Йогурт - 200 грам
- М'яка гірчиця - 1 Ст. Ложок
- Цукор, сіль і перець - За смаком
1. Поєднання смаків в цьому салаті може здатися на перший погляд незвичайним і недоречним, але це не так. У салаті один з головних складових - соус на основі йогурту і гірчиці. Отже, беремо середню головку капусти брокколі.
2. Розбираємо її на суцвіття і відправляємо в окріп (вода повинна бути трохи підсоленій).
3. Відварюємо суцвіття до готовності (в районі 10 хвилин), після чого відкидаємо на друшляк. Даємо зайвої рідини стекти, а тим часом займемося апельсином.
4. Ретельно моєму апельсин, знімаємо з нього цедру.
5. Надішліть цедру на сковороду, додавши трохи води і цукру. Млоїмо її до повного випаровування води.
6. Сам апельсин слід розділити на часточки, прибравши всі перегородки.
7. Видавлюємо сік, додаємо йогурт і столову ложку м'якої гірчиці. Перемішуємо все - це буде наш соус.
8. Другу частину апельсина очищаємо від шкірки і перегородок, нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо на тарілку відварену капусту і оливки.
9. Поливаємо все готовим соусом, додаємо обсмажену шкірку, солимо і перчимо до смаку. От і все, салат готовий!