Рецепт Салат з баклажанами і морквою по-корейськи фото

Салат з баклажанами і морквою по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, Літні
Салати

Смачний річний салат з баклажанів. Єдина складність, з якою ви зіткнетеся - неможливо почекати 12 годин, щоб його не спробувати! приступимо!

Розповідаю, як приготувати "салат з баклажанами і морквою по-корейськи" . Морква зробіть самостійно або купіть вже готову. Головну роль тут відіграють навіть не овочі, а соус "наршараб"! Він просочує все, маринує, а який аромат і смак! Солі і перцю я поклала символічно - по щіпці, мені здається, там багато їх не потрібно, ще дрібку цукру (його можна замінити на ложечку рідкого квіткового меду). Спробуйте салат і діліться враженнями!

  • Баклажан - 350 грам
  • Солодкий перець - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Помідор - 150 грам
  • Морква по-корейськи - 100 грам
  • Соус "наршараб" - 1, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1-2 Щепоток (або мідь)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень - За смаком
салат з баклажанами і морквою по-корейськи - фото крок 1
1. Підготуйте овочі, вимийте їх ретельно. У перцю видаліть насіння, очистіть цибулю і часник, цибуля у мене невеликий, тому я поклала два штуки.
салат з баклажанами і морквою по-корейськи - фото крок 2
2. Баклажан порізати на 3 частини поперек, потім кожну частину на дві половинки, потім кожну половинку наріжте брусочками. Покладіть в киплячу підсолену воду і варіть 5 хвилин. Відкиньте на друшляк.
салат з баклажанами і морквою по-корейськи - фото крок 3
3. Солодкий перець поріжте соломкою, цибуля - півкільцями, часник - тонкою соломкою або просто пропустіть через прес, як подобається. Помідори наріжте тонкими часточками, зелень - дрібно.
салат з баклажанами і морквою по-корейськи - фото крок 4
4. З'єднайте порізані овочі з баклажанами.
салат з баклажанами і морквою по-корейськи - фото крок 5
5. В окремій мисочці з'єднайте соус "наршараб" з рослинним маслом, сіллю, перцем, цукром (медом), оцтом яблучним. Полийте овочі приготовленим соусом, перемішайте обережно. Затягніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 12 годин.
салат з баклажанами і морквою по-корейськи - фото крок 6
6. Через 12 годин овочі повністю готові до вживання, але ми пробували набагато раніше і було смачно!

Схожі рецепти