Салат з баклажанами і морквою по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Смачний річний салат з баклажанів. Єдина складність, з якою ви зіткнетеся - неможливо почекати 12 годин, щоб його не спробувати! приступимо!
Розповідаю, як приготувати "салат з баклажанами і морквою по-корейськи" . Морква зробіть самостійно або купіть вже готову. Головну роль тут відіграють навіть не овочі, а соус "наршараб"! Він просочує все, маринує, а який аромат і смак! Солі і перцю я поклала символічно - по щіпці, мені здається, там багато їх не потрібно, ще дрібку цукру (його можна замінити на ложечку рідкого квіткового меду). Спробуйте салат і діліться враженнями!
- Баклажан - 350 грам
- Солодкий перець - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 150 грам
- Морква по-корейськи - 100 грам
- Соус "наршараб" - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1-2 Щепоток (або мідь)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - За смаком
1. Підготуйте овочі, вимийте їх ретельно. У перцю видаліть насіння, очистіть цибулю і часник, цибуля у мене невеликий, тому я поклала два штуки.
2. Баклажан порізати на 3 частини поперек, потім кожну частину на дві половинки, потім кожну половинку наріжте брусочками. Покладіть в киплячу підсолену воду і варіть 5 хвилин. Відкиньте на друшляк.
3. Солодкий перець поріжте соломкою, цибуля - півкільцями, часник - тонкою соломкою або просто пропустіть через прес, як подобається. Помідори наріжте тонкими часточками, зелень - дрібно.
4. З'єднайте порізані овочі з баклажанами.
5. В окремій мисочці з'єднайте соус "наршараб" з рослинним маслом, сіллю, перцем, цукром (медом), оцтом яблучним. Полийте овочі приготовленим соусом, перемішайте обережно. Затягніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 12 годин.
6. Через 12 годин овочі повністю готові до вживання, але ми пробували набагато раніше і було смачно!