Салат з огірків з морквою по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат простий, але в той же час по-своєму незвичайний. Яскраве поєднання гострої морквини з кислими огірками доповнюється молочним соусом з пряними травами, в результаті чого виходить смачний мікс.
Рецепт, як приготувати салат з огірків з морквою по-корейськи, дуже простий, особливо якщо у вас в холодильнику є готова корейська морквина. Тоді вам залишиться тільки порізати солоні або кислі огірки і заправити все ароматним соусом. До речі, замість соусу можна використовувати і звичайний майонез, але смак, звичайно ж, трохи постраждає.
- Морква - 2 штуки
- Огірок солоний - 3 штуки
- Приправа для корейської моркви - 1 Ст. Ложка
- Пряні трави - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 5 Ст. Ложок
- Кефір - 150 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Морквину по-корейськи можете купити вже готову на ринку, а можете приготувати самостійно, далі я розповім, як це зробити. Зазвичай я готую корейську моркву заздалегідь, адже їй потрібно приблизно 12 годин, щоб добре вистоятися і просочитися ароматами.
Морквину натріть на спеціальній тертці, злегка пам'ятаєте руками.
У невеликому кухлик розігрійте олію з оцтом, але немає аргументів кипіння, додайте отриману суміш до моркви, всипте приправу для корейської моркви і добре перемішайте. Залиште морква на 6-12 годин в прохолодному місці.
Солоні огірки поріжте тонкою соломкою.
Додайте солоні огірки до моркви і перемішайте.
Приготуйте соус. Змішайте кефір (бажано брати кефір жирністю 2, 5 або 3, 2 %) з пряними травами, ретельно перемішайте.
Ароматний кефірний соус готовий.
Заправте отриманим соусом салат.
Салат з огірків з морквою по-корейськи готовий. Смачного!