Салат «свято»
(покроковий рецепт з фото)
Багатьом уже набридли занадто калорійні і жирні майонезні салати, які готуються на свята. Я покажу, як приготувати салат "свято", який порадує око і не викличе важкість у шлунку.
Тільки подивіться на цю пишність кольорів і поєднання текстур на блюді. Цей салат дивовижно красивий, на столі він виглядає як справжній витвір мистецтва. При цьому салат ще і надзвичайно корисний. Він гідний будь-якого свята!
- Пастернак - 1 штука
- Капуста калі - 1 пучок (вибирайте капусту фіолетового і зеленого кольорів)
- Гранат - 1 штука
- Лісовий горіх - 10 штук (жменю)
- Пармезан - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Оцет винний - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
Найважливіше - вибрати свіжу капусту калі. Саме вона задасть весь тон нашому красивому корисного салату.
Капусту вимиємо, просушимо і наріжемо або порвемо руками некрупно. Пастернак очистимо, наріжемо смужками і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Гранат зрозуміти і дізнатися zernиshki.
Тепер зберемо салат: викладемо на велике плоске блюдо капусту і збризніть рослинним маслом, посолимо. Далі викладаємо пастернак, присипаємо зернами граната. Зверху кладемо подрібнені лісові горіхи, присипаємо тертим пармезаном і перцем за смаком. Збризгуємо все винним оцтом.