Салат «сонечко»
(покроковий рецепт з фото)
Вам цікавий новий рецепт приготування цікавого салату, для якого не потрібні особливі інгредієнти? Зустрічайте рецепт, як приготувати салат "сонечко" . Блюдо гідно шанування. Дуже рекомендую!
Салат з милою назвою "сонечко" буде гідною прикрасою столу. Незвичайна форма подачі, коли інгредієнти укладені в формі промінчиків від центру страви, відразу зацікавить гостей і сподобається дітям. Готується блюдо дуже просто. Для того щоб отримати салат, немає необхідності бігти в найближчий супермаркет за масою делікатесів. Знадобляться тільки кукурудза і шпроти. Все інше знайдеться на кухонних полицях і в холодильнику. Не більше півгодини вам буде потрібно, щоб блюдо стояло в центрі столу.
- Картопля - 4-6 штук
- Шпроти в банці - 1 штука
- Кукурудза в банку - 1 штука
- Майонез - За смаком
- Крем - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Картопля очистіть від шкірки, вимийте, промокніть паперовим рушником. Наріжте картоплю. Постарайтеся отримати довгі і тонкі шматочки картоплі, вони будуть в салаті нагадувати сонячні промені.
2. Налийте в розігріту сковороду олію. Посмажте в ньому картопля. Масла повинно бути багато, щоб картопля була по фритюрі.
3. Приступите до формування салату. Візьміть велику плоске блюдо. Покладіть на протилежних його сторонах дві гірки маринованої кукурудзи. Поруч у вигляді промінчиків, розходяться від центру, інвестувати картопля. Порожні місця заповніть шпротами, покладіть їх хвостиками до центру страви. Змішайте майонез зі сметаною. Покладіть в центр тарілки. Зверху майонезу посипте зелень. Подавайте в оформленому стані. Після подачі на столі змішайте всі інгредієнти.