«сонечко» з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Я дуже люблю швидку домашню випічку, і це"Сонечко" з начинкою мені дуже подобається. Печу його, коли швидко до столу потрібен ситний пиріг. Всі продукти можна купити в будь-якому супермаркеті.
Опис приготування:
Я покажу вам, як приготувати пиріг"Сонечко" з начинкою, а ви, приготувавши його, зможете оцінити цей рецепт по достоїнству. Я думаю, він вам так само сподобається, як і мені. Чудовий, легкий в приготуванні пиріг буде готовий через 40 хвилин. А смак пирога можна трохи змінювати, додавши в начинку смажені гриби, кілька видів сиру, рубану зелень та інше, на ваш смак.
- Листкове тісто - 400 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Фарш - 400-500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце для змащення тесту - 1 штука
- Сир твердий або моцарелла - 200 грам
Для приготування пирога нам потрібно взяти листкове тісто, фарш м'ясний, цибуля ріпчаста, болгарський перець, спеції до м'яса на ваш вибір, сир по типу моцарели або твердий сир, вершкове і рослинне масло.
Краще брати домашній фарш, приготований вами будинку. Фарш не обов'язково подрібнювати на м'ясорубці. Можна просто нарізати м'ясо ножем так, як ви це робите для рубаних котлет. На рослинному маслі обсмажте фарш до готовності. Злегка посоліть його і поперчіть за смаком. Я використовую прості спеції, але ви вільні взяти будь-які на свій смак.
Зніміть обсмажений фарш з вогню. У сковороду додайте ріпчасту цибулю, обсмажте на олії.
До цибулі додайте нарізаний тонко болгарський перець.
У сковороду додайте трохи вершкового масла і поверніть фарш в сковороду. Змішайте фарш з обсмаженими овочами.
Листкове тісто потрібно розморозити до м'якого стану, але не повністю. Ви повинні мати можливість розкачати його качалкою так, щоб тісто не потріскалось на осколки.
Розкачане тісто наріжте на трикутники. По колу викладіть їх на пергаменті. Так буде зручніше сфорязикний пиріг і перенести на деко. Отже, тісто виклали.
Підготовлену начинку покладіть по колу, на товсту частину трикутників.
Викладіть сир.
Загорніть куточки тесту всередину, закривши начинку. Добре защіпніте. Змастіть верхню частину тіста збитим яйцем. Посипте кунжутом для краси (можна кунжут пропустити).
Розігрійте духовку до 220 градусів. Випікайте пиріг у духовці до готовності, на це піде близько 30 хвилин.
Рекомендовано подавати пиріг з якимось соусом. Це може бути соус на основі сметани або домашнього несолодкого йогурту.