Салат «сонечко» на Пасху
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную дуже смачний і ситний салат, який можна приготувати на Великдень. У складі салату курка, морква по-корейськи, сир і яйця, нічого зайвого, все дуже гармонійно поєднано. Пробуйте!
Рецепт, як приготувати салат "сонечко" на Пасху, дуже простий, готується швидко. Цей салат я відношу саме до святкових, оскільки за смаком він дійсно відрізняється від уже приїлися салатів з картоплею та іншими овочами. Корейська морква надає салату пікантних ноток, робить смак дуже насиченим і святковим. Ситності салату надають курка і сир.
- Куряча грудка - 300 грам
- Морква - 150 грам (корейською мовою)
- Сир твердий - 100 грам
- Яйця курячі - 4 штуки
- Майонез - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця зваріть круто, курячу грудку відварити до готовності в злегка підсоленій воді (можна також додати в воду кілька горошин запашного перцю, лавровий листок, і у вас вийде відмінний бульйон).
Морква по-корейськи можна приготувати самостійно, а можна купити готову, я так і зробила.
Морква по-корейськи можна приготувати самостійно, а можна купити готову, я так і зробила.
Курячі грудки дрібно наріжте і викладіть першим шаром. Зверху змастіть майонезом. Дуже зручно покривати салати сіточкою з майонезу, для цього необхідно або зробити маленький надріз на пачці майонезу, або перекласти необхідну кількість майонезу в одноразовий кондитерський мішок і зробити на ньому надріз.
Другим шаром викладіть моркву по-корейськи, залишивши невелику кількість для прикраси. Цей шар також покрийте сіточкою з майонезу.
Твердий сир натріть на тертці і викладіть наступним шаром. Також покрийте майонезом.
Варені яйця розділіть на білки і жовтки. Білки натріть на дрібній тертці і викладіть на сир. Змастіть майонезом.
Жовтки розімніть в дрібну крихту, покрийте ними салат зверху і з боків. За допомогою залишеної моркви зробіть промінчики.
За бажанням можна зробити очі, ротик і щічки.
Салат готовий. Перед подачею дайте йому настоятися. Смачного!