Рецепт Булочки на Пасху фото

Булочки на Пасху
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Булочки

Рецепт приготування булочок до Великодня.

Кількість порцій: 10
  • Борошно - 500 грам
  • Сіль - 7 грам
  • Суміш спецій - 15 грам
  • Сухі дріжджі - 25 грам
  • Смородина - 110 грам
  • Ізюм - 110 грам
  • Рапсове масло - 50 мілілітрів
  • Тепла вода - 250 мілілітрів
  • Борошно - 80 грам (для декорації:)
  • Вода - 25 мілілітрів
булочки на Пасху - фото крок 1
Складові.
булочки на Пасху - фото крок 2
Змішайте сухі інгредієнти (борошно, сіль, цукор, спеції і сухі дріжджі). Потім, додайте масло і воду. Ретельно замісити тісто. Коли тісто стане розтягуватися але при цьому не рватися, додайте родзинки і смородину, гарненько перемішайте. Після цього, накрийте тісто вологим рушником і дайте піднятися (приблизно 45 хвилин або до подвоєння розміру).
булочки на Пасху - фото крок 3
Коли тісто буде готове, викладіть на стіл і відривайте шматочки, приблизно по 120 г. Скатуйте кульки і викладайте на змащене деко. Потім, накрийте вологим рушником і поставте в тепле місце підніматися (їх обсяг повинен збільшитися в два рази).
булочки на Пасху - фото крок 4
Змішайте борошно і воду до густого стану і помістіть в кондитерський мішок (або можна використовувати звичайний пакет, зрізавши куточок). І зробіть візерунок у вигляді хрестика. Потім, помістіть деко в розігріту до 210 ° С і випікайте протягом 18 хвилин. Подавайте в гарячому вигляді з шматочком масла.

Схожі рецепти