Булочки «кролики» на Пасху
(покроковий рецепт з фото)
На свято особливо хочеться порадувати своїх близьких, і зробити це можна за допомогою простої домашньої випічки! Такі смачні булочки "кролики" на Великдень сподобаються не тільки дітям, але і дорослим.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати булочки "кролики" на Пасху - дуже красиву випічку, яку можна сміливо назвати прикрасою святкового столу! Такі кролики сподобаються не тільки дітям, але і дорослим. Замість кардамону ви можете додати корицю або ванільний цукор для більш насиченого аромату. За бажанням можна додати в тісто родзинки або цедру цитрусових. Рекомендую посипати булочки цукром для того, щоб скоринка стала злегка карамельної.
- Борошно - 500-550 грам
- Вершкове масло - 70-80 грам
- Цукор - 130 грам
- Дріжджі - 6-25 грам (сухі: 6-7 г або Svezhin presovanиe: 20-25 г)
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 160 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1/2 чайних ложки
- Ізюм - 1/2 склянки
1. Молоко змішайте з куркумою і кардамоном. Надішліть суміш на вогонь і злегка нагрійте (до 50-60 градусів). Далі перелийте три столові ложки в окрему миску і дайте їм охолонути, після чого додайте сухі дріжджі і добре розмішайте.
2. До залишилася молочної суміші додайте вершкове масло, щоб воно розтопилося. Одне ціле яйце і один білок змішайте з цукром і злегка збийте міксером. Додайте трохи остиглого молока з маслом і дріжджі.
3. Просіяти сіль і пристрасть. Замісити тісто. Залиште тісто в змащену олією мисці на годину-півтори в теплому місці, накривши його харчовою плівкою.
4. Потім розділіть тісто на 10 частин. Від однієї частини відокремте невеликий шматочок - це буде голова кролика. Другу частину розкачайте в ковбаску і загорніть у формі равлика. Відріжте шматочок тесту - це буде хвостик. Зберіть кролика.
5. Викладіть булочки на застелений пергаментним папером деко. У залишився жовток додайте столову ложку молока і перемішайте. Змастіть булочки жовтком і прикріпіть очі кроликам (родзинки). Посипте булочки цукром.
6. Випікайте приблизно 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Смачного!