Рецепт Булочки «кролики» на Пасху фото

Булочки «кролики» на Пасху
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Дріжджове тісто , Сухофрукти , Молоко , Ізюм
Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На свято особливо хочеться порадувати своїх близьких, і зробити це можна за допомогою простої домашньої випічки! Такі смачні булочки"Кролики" на Великдень сподобаються не тільки дітям, але і дорослим.

Опис приготування:

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати булочки"Кролики" на Пасху - дуже красиву випічку, яку можна сміливо назвати прикрасою святкового столу! Такі кролики сподобаються не тільки дітям, але і дорослим. Замість кардамону ви можете додати корицю або ванільний цукор для більш насиченого аромату. За бажанням можна додати в тісто родзинки або цедру цитрусових. Рекомендую посипати булочки цукром для того, щоб скоринка стала злегка карамельної.

  • Борошно - 500-550 грам
  • Вершкове масло - 70-80 грам
  • Цукор - 130 грам
  • Дріжджі - 6-25 грам (сухі: 6-7 г або Svezhin presovanиe: 20-25 г)
  • Яйце - 2 штуки
  • Молоко - 160 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Кардамон - 1/2 чайних ложки
  • Ізюм - 1/2 склянки
булочки
1. Молоко змішайте з куркумою і кардамоном. Надішліть суміш на вогонь і злегка нагрійте (до 50-60 градусів). Далі перелийте три столові ложки в окрему миску і дайте їм охолонути, після чого додайте сухі дріжджі і добре розмішайте.
булочки
2. До залишилася молочної суміші додайте вершкове масло, щоб воно розтопилося. Одне ціле яйце і один білок змішайте з цукром і злегка збийте міксером. Додайте трохи остиглого молока з маслом і дріжджі.
булочки
3. Просіяти сіль і пристрасть. Замісити тісто. Залиште тісто в змащену олією мисці на годину-півтори в теплому місці, накривши його харчовою плівкою.
булочки
4. Потім розділіть тісто на 10 частин. Від однієї частини відокремте невеликий шматочок - це буде голова кролика. Другу частину розкачайте в ковбаску і загорніть у формі равлика. Відріжте шматочок тесту - це буде хвостик. Зберіть кролика.
булочки
5. Викладіть булочки на застелений пергаментним папером деко. У залишився жовток додайте столову ложку молока і перемішайте. Змастіть булочки жовтком і прикріпіть очі кроликам (родзинки). Посипте булочки цукром.
булочки
6. Випікайте приблизно 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Смачного!

Схожі рецепти