Рецепт Великодні булочки «кролики» фото

Великодні булочки «кролики»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Дріжджове тісто , Яйця , Молоко
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

На Великдень завжди хочеться порадувати своїх смачною солодкою випічкою, тому розповім, як приготувати великодні булочки"Кролики" - відмінний варіант прикраси святкового столу милими булочками!

Опис приготування:

Пропоную вам ще один варіант приготування великодніх булочок"Кролики" . Вони відмінно підійдуть в якості прикраси святкового столу, а також дуже порадують діток. Рекомендую вам змастити виліплені булочки жовтком, щоб вони підрум'янилися і стали золотистими (можна також використовувати рослинне масло). Як очей для кроликів можете взяти родзинки. Крім того, кроликів можна присипати кокосовою стружкою. Обов'язково додайте просіяне борошно, щоб випічка вийшла повітряної.

  • Цукор - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Борошно - 500 грам
  • Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
великодні булочки
1. До яйцю додайте тепле молоко і перемішайте віночком. Додайте рослинне масло, цукор, сухі дріжджі, сіль і ванільний цукор.
великодні булочки
2. Невеликими порціями додайте просіяне борошно і замісити м'яке тісто. Накрийте його рушником і залиште в теплому місці на півгодини.
великодні булочки
3. Потім розділіть тісто на вісім рівних частин. Відомства 1/3 від кожного шматочка і невеликий шматочок для хвостика. Виліпити тулуб кролика і прикріпіть до нього хвостик.
великодні булочки
4. А з останків шматочка виліпити вісімку і верхню частину розріжте ножицями - це буде голова і вушка кролика. За допомогою палички зробіть кролику очі. За бажанням змастіть булочки збитим жовтком.
великодні булочки
5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти