Великодні булочки «кролики»
(покроковий рецепт з фото)
На Великдень завжди хочеться порадувати своїх смачною солодкою випічкою, тому розповім, як приготувати великодні булочки "кролики" - відмінний варіант прикраси святкового столу милими булочками!
Пропоную вам ще один варіант приготування великодніх булочок "кролики" . Вони відмінно підійдуть в якості прикраси святкового столу, а також дуже порадують діток. Рекомендую вам змастити виліплені булочки жовтком, щоб вони підрум'янилися і стали золотистими (можна також використовувати рослинне масло). Як очей для кроликів можете взяти родзинки. Крім того, кроликів можна присипати кокосовою стружкою. Обов'язково додайте просіяне борошно, щоб випічка вийшла повітряної.
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно - 500 грам
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. До яйцю додайте тепле молоко і перемішайте віночком. Додайте рослинне масло, цукор, сухі дріжджі, сіль і ванільний цукор.
2. Невеликими порціями додайте просіяне борошно і замісити м'яке тісто. Накрийте його рушником і залиште в теплому місці на півгодини.
3. Потім розділіть тісто на вісім рівних частин. Відомства 1/3 від кожного шматочка і невеликий шматочок для хвостика. Виліпити тулуб кролика і прикріпіть до нього хвостик.
4. А з останків шматочка виліпити вісімку і верхню частину розріжте ножицями - це буде голова і вушка кролика. За допомогою палички зробіть кролику очі. За бажанням змастіть булочки збитим жовтком.
5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хвилин. Смачного!